V Prahe sa ďalší muž pokúsil upáliť, polícii sa podarilo predísť nešťastiu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Policie, Česko, podpálený muž
Českým policajtom sa podarilo v sobotu popoludní predísť nešťastiu, keď zabránili mužovi, aby sa pri Národnom múzeu v Prahe zapálil. Foto: twitter.com

PRAHA 19. januára (WebNoviny.sk) – Českým policajtom sa podarilo v sobotu popoludní predísť nešťastiu, keď zabránili mužovi, aby sa pri Národnom múzeu v Prahe zapálil. Muž, ročník 1972, krátko pred 16:00 zavolal na tiesňovú linku 158 a oznámil, že sa chce poliať horľavinou a zapáliť.

„Na miesto okamžite dorazila tak polícia, ako aj pražskí strážnici, a podarilo sa im nešťastníkovi v jeho konaní zabrániť,“ uviedla polícia na Twitteri. Okolnosti a motív jeho činu teraz polícia vyšetruje.

Mestská polícia horný koniec Václavského námestia u pietnych miest, ktoré pripomínajú výročie sebaupálenia Jana Palacha, nepretržite monitorujú. Štyridsaťsedemročný muž sa rozhodol vykonať svoj čin v neďalekom parčíku, ktorý k budove Národného múzea prilieha. Záchranári ho ošetrili s úrazom hlavy a previezli do nemocnice.

V piatok sa na Václavskom námestí okolo 15:00 polial horľavinou a zapálil päťdesiatštyriročný muž. Podarilo sa ho uhasiť, má však popáleniny na 30 percentách povrchu tela. Teraz je v umelom spánku v pražskej vinohradskej nemocnici a jeho stav je vážny, informuje portál Novinky.cz.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia