Foto: Katedrálou na Filipínach otriasli explózie, zahynulo 20 ľudí a zranení sú aj vojaci

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Filipíny, explózia
Zničený interiér rímsko-katolíckej katedrály po dvoch explóziách v hlavnom meste Jolo, provincia Sulu, Filipíny, 27. január 2019. Foto: SITA/AP

JOLO 27. januára (WebNoviny.sk) – Počet mŕtvych v dôsledku dvoch explózií na filipínskom ostrove Jolo znížili na 20. Podľa polície chyba nastala pri počítaní obetí. Ďalších 81 ľudí je zranených. Medzi mŕtvymi je 15 civilistov a päť vojakov. Medzi zranenými zas 14 vojakov, dvaja policajti a 65 civilistov.

Svedkovia uviedli, že prvá explózia nastala vo vnútri rímsko-katolíckej katedrály v hlavnom meste Jolo v provincii Sulu, kde sa zišli veriaci na bohoslužbu. Približne o minútu neskôr sa neďaleko hlavného vchodu ozval druhý výbuch a zasiahol aj vojakov a policajtov vyslaných na miesto.

„Bezcitných páchateľov tohto zbabelého zločinu budeme prenasledovať až na koniec sveta. Postavíme týchto vrahov pred súd a pôjdu za mreže. Zákon s nimi nebude mať žiadne zľutovanie,“ uviedla kancelária prezidenta v Manile. K zodpovednosti za útok sa zatiaľ nikto neprihlásil.

Filipíny, explózia
Lekári ošetrujú v nemocnici zranené osoby po dvoch explóziách v rímsko-katolíckej katedrále v hlavnom meste Jolo, provincia Sulu, Filipíny, 27. január 2019. Foto: SITA/AP

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia