Automobilka Groupe PSA Slovakia vyrobila v Trnave rekordný počet vozidiel

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
TRNAVA: PSA Peugeot Citroën
Foto: Ilustračné, SITA/Martin Havran.

TRNAVA 28. januára (WebNoviny.sk) – Trnavská automobilka Groupe PSA Slovakia vyrobila v minulom roku 352 007 vozidiel, čo je nový rekord. Oproti predchádzajúcemu roku je to 5,1-percentný nárast počtu vozidiel.

Výroba v trnavskej automobilke rastie podľa jej hovorcu Petra Šveca už siedmy rok po sebe. Sériová výroba začala v Trnave v júni 2006, v závere minulého roku zišlo z výrobnej linky už trojmiliónte vozidlo.

Model Citroën C3 je jednotkou

Jednotkou v objeme vyrobených vozidiel bol model Citroën C3, z ktorého vlani v Trnave vyrobili 240 744 kusov, čo je 68,4-percentný podiel z celkového objemu. Citroën C3 sa tu exkluzívne vyrába od septembra 2016.

Z druhého modelu portfólia trnavského závodu Groupe PSA Slovakia Peugeot 208 vyrobili v minulom roku 111 252 vozidiel, čo je 31,6-percentný podiel zo všetkých vozidiel, ktoré vlani opustili výrobné linky v trnavskom centre.

Mzdy zamestnancov sa zvýšia

Vedenie automobilky podľa Šveca uzatvorilo s odborovou organizáciou OZ KOVO dve kolektívne vyjednávania, vďaka ktorým sa základné mzdy zamestnancov v období rokov 2018 – 2020 zvýšia o 153 eur. Ďalšie zvýšenie miezd zabezpečí nový, transparentný systém odmeňovania.

Novinkou pre lojálnych zamestnancov je dodatková dovolenka, za každých päť odpracovaných rokov im vzniká nárok na ďalší deň dovolenky nad rámec legislatívy. Automobilka v Trnave aktuálne vytvára okolo 4 500 pracovných miest.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie OZ KOVO Odborový zväz KOVOPSA Peugeot Citroën