Video: Z bytu v Dunajskej Strede unikal oxid uhličitý, hasiči evakuovali obyvateľov domu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
hasiči, oxid uhličitý
V bytovom dome v Dunajskej Strede namerali zvýšené hodnoty oxidu uhličitého. 29. január 2019 Foto: SITA, reprofoto: www.facebook.com - koláž WBN

TRNAVA 29. januára (WebNoviny.sk) – K úniku neznámej látky v bytovom dome na Športovej ulici v Dunajskej Strede volali v pondelok večer hasičov.

Únik vyšetruje polícia

V čase ich príchodu na miesto sa obyvatelia domu nachádzali na voľnom priestranstve, dve osoby boli v starostlivosti záchrannej zdravotnej služby.

Hasiči pomocou meracích prístrojov namerali v jednom z bytov zvýšené hodnoty oxidu uhličitého, zdroj úniku nebol zistený. Priestory domu vyvetrali, miesto udalosti si prebrala polícia, ktorá bude pokračovať v zisťovaní príčin úniku,“ informovala agentúru SITA Júlia Kedrová z Krajského riaditeľstva HaZZ v Trnave.

Plyn bez zápachu

Hasiči poskytli obyvateľom bytového domu evakuačný autobus, zásah ukončili krátko po polnoci. Na mieste zasahovali hasiči z Dunajskej Stredy, Galanty a Trnavy.

Oxid uhličitý je plyn bez zápachu, pri vyšších koncentráciách môže spôsobovať bolesti hlavy a ďalšie zdravotné ťažkosti.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie HaZZ Hasičský a záchranný zborPZ Policajný zbor SR