Podvodník sa predstavil ako doktor a od Márie chcel vylákal tisíce eur, ale dôchodkyňa mala šťastie

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
dôchodkyňa
Foto: ilustračné, www.gettyimages.com.

BRATISLAVA/NITRA 30. januára (WebNoviny.sk) – Neznámy podvodník úradoval v Nitre, a opäť známou a overenou fintou. Zatelefonoval 77-ročnej Márii, predstavil sa ako lekár a za mlčanie o nehode, ktorú údajne spôsobil jej syn, žiadal 4 800 eur.

O telefonáte nesmela hovoriť

Tvrdil, že jej syn je zranený a nemôže s ňou hovoriť. Nezabudol jej pripomenúť, že o telefonáte nesmie nikomu povedať.

Ako agentúru SITA informovala nitrianska policajná hovorkyňa Božena Bruchterová, dôchodkyni dal podrobné inštrukcie, tá následne išla do banky a poslala peniaze.

Potom zavolala svojmu synovi a zistila, že naletela podvodníkovi. Našťastie sa platba ešte dala stornovať.

Ďalšie pokusy

Podobnú skúsenosť s mužom, ktorý sa vydával cez telefón za doktora, majú aj ďalšie dve dôchodkyne, taktiež Márie. Aj od týchto dám sa volajúci snažil vylákať peniaze.

Obidve ženy si opäť vypočuli príbeh o nehode a o zranenom príbuznom. Od prvej, 69-ročnej ženy si pýtal falošný doktor 2 500 eur a u druhej 77-ročnej ženy výšku sumy neuviedol, no povedal, že jej ešte zavolá. V ani jednom prípade k odovzdaniu peňazí našťastie nedošlo.

Polícia tieto skutky kvalifikuje ako trestný čin podvodu v štádiu pokusu. Seniorov znovu upozorňujú, aby po takomto telefonáte okamžite zavolali na políciu a informácie o údajnej nehode príbuzných si ihneď preverili.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia