Sersen bude kapitánom slovenskej reprezentácie na Kaufland Cupe, známi sú aj jeho asistenti

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Michal Sersen
Obranca Michal Sersen v drese HC Slovan Bratislava. Foto: archívne, SITA/Branislav Bibel.

BRATISLAVA 6. februára (WebNoviny.sk) – Obranca Michal Sersen bude kapitánom slovenskej hokejovej reprezentácie na medzinárodnom turnaji Kaufland Cup, ktorý sa uskutoční od štvrtka do soboty v Bratislave.

Tridsaťtriročný gelnický rodák je najskúsenejším hráčom v aktuálnom výbere kanadského trénera Craiga Ramsayho, keďže v národnom tíme absolvoval už 112 štartov. Urastený bek nastupuje v prebiehajúcej sezóne za Slovan Bratislava v KHL, kde nosí na drese takisto kapitánske „céčko“.

Asistentmi Sersena na domácom podujatí budú Rastislav Špirko a Milan Kytnár, ktorí pôsobia na klubovej úrovni v HKM Zvolen. Informáciu priniesol oficiálny facebookový profil Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

Národný tím SR odohrá na Kaufland Cupe dva zápasy. Vo štvrtok 7. februára o 18.00 h nastúpi proti Bielorusku, v sobotu 9. februára o 16.00 h si zmeria sily s hokejistami Ruska.

Obaja súperi Slovenska na seba narazia v piatok 8. februára o 18.00 h. Bratislavskí diváci uvidia zápasy reprezentačnej úrovne prvýkrát od apríla 2017, keď Slováci na domácom ľade privítali Fínov v príprave na svetový šampionát v Nemecku a vo Francúzsku.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Michal SersenMilan KytnárRastislav Špirko
Firmy a inštitúcie Slovenská hokejová reprezentáciaSZĽH Slovenský zväz ľadového hokeja