Edin je podozrivý zo zabitia dvoch ľudí, hľadá ho polícia a mal by byť aj ozbrojený

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Bosna a Hercegovina, polícia
Policajt v oblasti mesta Bradina. Polícia v Bosne a Hercegovine pátra po mužovi, ktorý je podozrivý zo zabitia dvoch ľudí počas minulého týždňa. Foto: SITA/AP

SARAJEVO 11. februára (WebNoviny.sk) – Polícia v Bosne a Hercegovine pátra po mužovi, ktorý je podozrivý zo zabitia dvoch ľudí počas minulého týždňa. Polícia vyzvala verejnosť, aby hlásila akékoľvek informácie o 42-ročnom Edinovi Gačičovi, ktorý je ozbrojený a nebezpečný.

Polícia zatiaľ nezistila motív jeho konania. Obyvatelia sa obávajú, že muž si svoje obete vyberá náhodne. Podľa polície muž zabil majiteľa obchodu s potravinami pri meste Konjic, a tiež policajta v dedine Suhodol, ktorá sa nachádza južne od hlavného mesta.

Gačiča v minulosti dva razy odsúdili za vraždy. V roku 2017 ho pustili po tom, ako si odsedel za mrežami dve tretiny 20-ročného trestu. Jeho vtedajšími obeťami boli bývalý islamský extrémista a Gačičova matka.

Tamojšie médiá informovali, že páchateľ slúžil v jednotke spolu s islamskými extrémistami, ktorá bojovala po boku bosnianskej moslimskej vlády vo vojne v rokoch 1992 až 1995.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia