Opitý Matúš kopal do dverí na matkinom byte, svoj čin oľutoval a žiadal nižší trest

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
alkohol, päsť

BANSKÁ BYSTRICA 12. februára (WebNoviny.sk) – Odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici vyhovel 30-ročnému Matúšovi Čipčalovi z Veľkého Krtíša a zmiernil mu trest odňatia slobody z päť a pol roka na tri roky nepodmienečne.

Čipčalu uznali za vinného zo zločinu porušovania domovej slobody, ktorý spáchal voči vlastnej matke. Predseda senátu hneď nariadil výkon trestu a odsúdenca odviedla eskorta do väzenia.

Opitý kopal do dverí bytu

Čipčala sa vo februári minulého roku v nočných hodinách opitý domáhal vstupu do matkinho bytu, hoci tam nebýval. Najprv na dvere bytu búchal, kopal do nich a nakoniec ich vytlačil. Na Okresnom súde vo Veľkom Krtíši sa Čipčala priznal a svoje konanie voči matke ľutoval.

Súd mu uložil sprísnený trest päť a pol roka odňatia slobody nepodmienečne, pretože syn svoju matku v minulosti už rovnakým spôsobom atakoval a aktuálny skutok spáchal v skúšobnej lehote predošlého podmienečného odsúdenia.

Svoje konanie oľutoval

Voči rozsudku sa Čipčala odvolal s tým, že je neprimerane prísny. Vyhlásil, že mu je ľúto, čo urobil a požadoval miernejší trest. Odvolací senát mu vyhovel a vymeral mu tri roky, ktoré si odpyká v ústave s minimálnym stupňom stráženia.

Delikvent zároveň bude musieť absolvovať protitoxikomanické a protialkoholové liečenie ústavnou formu, ktoré navrhol znalec z odboru psychiatrie.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie Krajský súd Banská Bystrica