Kotlebove bilbordy podľa EuroAWK neporušujú zákon, požiadali však o iný motív

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Marian Kotleba
Predseda strany Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS) Marian Kotleba. Foto: archívne, SITA/Branislav Bibel.

BRATISLAVA 12. februára (WebNoviny.sk) – Na základe analýzy spoločnosti EuroAWK vizuál – bilbord s textom „Rodina je muž a žena. Stop LGBT! Marian Kotleba, konečne slovenský prezident“ nie je v rozpore s platnou legislatívou Slovenskej republiky.

Spoločnosť tak reagovala na postoje mimovládnych organizácií, ktoré vyjadrili znepokojenie nad uvedeným textom. „Napriek tomu sme však zadávateľa reklamy požiadali o dodanie nových plagátov s iným motívom. Po ich dodaní tieto následne využijeme na prelepenie predmetných plôch,“ informoval agentúru SITA obchodný riaditeľ spoločnosti Róbert Lenárt.

Mimovládne organizácie Inštitút ľudských práv, Slovak Political Watchdog a Dúhové Slovensko odštartovali petíciu adresovanú firme, ktorá pútače prenajala, aby nenávistný obsah odstránila. Za prvý deň sa vyzbieralo viac ako 3 500 podpisov. Takisto podali v pondelok trestné oznámenie na stranu Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko a jej kandidáta Mariana Kotlebu za jeho predvolebné bilbordy.

Koho budete voliť v prezidentských voľbách 2019 na Slovensku?

Táto anketa už bola ukončená
1%
27%
10%
21%
9%
8%
2%
0%
2%
6%
6%
0%
0%
0%
0%
5%
3%

Znepokojenie nad bilbordami vyjadrilo aj viac ako 50 slovenských firiem, organizácií a inštitúcií, ktoré sa pripojili k Charte diverzity. Zdôraznili, že nenávistné prejavy, ktoré diskriminujú ľudí na základe ich veku, pohlavia, pôvodu, zdravotného stavu či sexuálnej orientácie, nemajú v slušnej spoločnosti miesto. Bilbordy podľa ich vyhlásenia porušujú Etický kódex reklamnej praxe, a to najmä článok, že reklama nesmie podporovať žiadnu formu diskriminácie.

VIAC O TÉME: PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2019 NA SLOVENSKU

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Marian Kotleba
Firmy a inštitúcie Kotleba - Ľudová strana Naše Slovensko