Zverejnili termín hlavného pojednávania s Pavlom R., obvineným z prípravy vraždy Silvie Volzovej

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Pavol Rusko
Exriaditeľ Markízy Pavol Rusko počas podávania trestného oznámenia na skupinu neznámych osôb pre diskreditáciu jeho osoby na Generálnej prokuratúre SR. Bratislava, 14. január 2019. Foto: SITA/Diana Černáková

BRATISLAVA 14. februára (WebNoviny.sk) – Okresný súd Bratislava II už vytýčil prvé hlavné pojednávanie v prípade prípravy vraždy, z ktorej sú obvinení Pavol R. a traja ďalší muži. Informovala o tom televízia JOJ s tým, že pojednávanie sa uskutoční 23. mája.

Prípad sa týka prípravy vraždy exspoločníčky Pavla R. Silvie Volzovej, s ktorou mal vtedajší šéf komerčnej televízie obchodné nezhody. Podľa TV JOJ pôjde o verejné prerokovanie obžaloby. Ak obžalobu trestný senát prijme, Pavol R. sa stane v prípade vraždy v štádiu prípravy obžalovaným a rozbehne sa rozsiahly súdny proces.

Prokurátor Krajskej prokuratúry v Bratislave Michal Šúrek podal na začiatku roka obžalobu na Pavla R. za to, že si podľa vyšetrovateľov pred dvadsiatimi rokmi objednal vraždu Silvie Volzovej.

Spolu s Pavlom R. bude na procese obžalobe čeliť aj Mikuláš Černák, Miloš Kaštan a Róbert Lališ. Pavol R. si podľa obžaloby vraždu spoločníčky vo firme objednal v roku 1997 u samotného Černáka. S Volzovou vlastnil spoločnosť Markízu Slovakia. Pavol R. považuje obvinenia za nezmysel.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Mikuláš ČernákPavol RuskoRóbert LališSilvia Volzová