Obranca Sekera sa ešte potrebuje zahriať v AHL, jeho návrat do NHL sa však blíži

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Andrej Sekera
Obranca Andrej Sekera v drese Edmontonu Oilers. Foto: archívne, Janson Franson/The Canadian Press via AP.

RALEIGH 15. februára (WebNoviny.sk) – Ešte niekoľko dní potrvá „zahrievanie“ slovenského hokejového obrancu Andreja Sekeru v tíme AHL Bakersfield Condors, kým sa vráti do akcie v Edmontone Oilers v NHL. Stať by sa tak malo v utorok 19. februára v domácom súboji proti Arizone Coyotes.

Skúsený 32-ročný bek absolvoval na „farme“ zatiaľ tri zápasy s bilanciou 0+1 a šiestimi plusovými bodmi. Najbližšie sa predstaví už v piatok v noci na ľade Ontario Reign, kde pôsobí aj jeho krajan – brankár Peter Budaj.

Taký bol aj plán

Bojnický rodák Sekera neodohral v aktuálnej sezóne NHL ešte ani jeden zápas, pretože si počas augustovej letnej prípravy roztrhol achilovku a pre toto vážne zranenie musel pauzovať takmer šesť mesiacov.

„Hráč sám cíti, že potrebuje ešte dva zápasy. Taký bol aj plán. Očakávame, že sa pripojí najbližší utorok proti Arizone. Mal by sa zaradiť do prvej šestky obrancov,“ informoval dočasný generálny manažér Oilers Keith Gretzky na webe denník Edmonton Sun.

Hokejový rozum a prihrávky patria medzi elitu

Edmontonu sa v aktuálnej sezóne zďaleka nedarí podľa predstáv a autor 232 bodov v kariére v NHL sa tímu Kena Hitchcocka zíde vzadu, ale aj smerom dopredu ako soľ. Oilers zaostávajú o 5 bodov za miestom s voľnou kartou do play-off v Západnej konferencii.

Reálne je však Edmonton v tabuľke Západu tretí od konca s náskokom 1 bodu na posledný tím Los Angeles Kings. Gretzky chváli Sekeru a jeho hru, hoci zároveň tvrdí, že momentálne je ešte trochu „hrdzavý“.

„Jeho hokejový rozum a prihrávky patria medzi elitu. Treba si však uvedomiť, že za posledné dva roky odohral v NHL len 36 zápasov a chvíľu to potrvá, kýmsa do toho dostane,“ uviedol Keith Gretzky. „On a ďalší štyria ľudia pracujú na jeho návrate. Musíme zistiť, či sa dokáže rýchlo prispôsobiť tempu NHL,“ skonštatoval Ken Hitchcock.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andrej SekeraKen HitchcockPeter Budaj
Firmy a inštitúcie Edmonton Oilers