Henrieta Farkašová získala ocenenie Laureus World Sports Awards

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Henrieta Farkašová, Laureus World Sports Awards
Henrieta Farkašová (vľavo) s ocenením Laureus World Sports Awards. Foto: SITA/AP.

MONAKO 18. februára (WebNoviny.sk) – Úspešná slovenská reprezentantka v paralyžovaní Henrieta Farkašová sa stala držiteľkou prestížneho ocenenia Laureus World Sports Awards 2018. Slávnostný galavečer odovzdávania výročných cien sa koná v pondelok v Monackom kniežactve.

Poďakovala za „standing ovation“

Farkašová prevzala ocenenie z rúk legendy skoku o žrdi Sergeja Bubku. „Som rozklepaná a veľmi dojatá. Vďaka za ´standing ovation´. Som poctená a ďakujem akadémii, že sme sa mohli zaradiť medzi najlepších športovcov sveta,“ uviedla Henrieta Farkašová v ďakovnej reči v priamom prenose na twitteri podujatia Laureus World Sports Awards 2018.

„Ďakujem aj svojej navádzačke Natálii Šubrtovej, že to so mnou ťahá už jedenásť sezón, celému tímu a všetkým našim podporovateľom. Najmä tá jubilejná desiata bola výnimočná,“ doplnila Farkašová.

Farkašovej protikandidátmi v poltucte nominovaných boli holandská tenistka na vozíku Diede de Grootová, pretekári v behu na lyžiach Brian McKeever (Kanada) a Oksana Mastersová (USA), grécky boccista Grigorios Polychronidis a nemecký atlét Markus Rehm.

Deväťnásobná zlatá medailistka z paralympiád

Slovenka si nomináciu vyslúžila skvelými výkonmi na minuloročných zimných paralympijských hrách v Pjongčangu, kde si s navádzačkou Natáliou Šubrtovou vybojovali päť medailí, z toho štyri zlaté. Farkašová sa v Kórejskej republike ako prvá športovkyňa zo Slovenska stala najúspešnejšou účastníčkou paralympijských hier.

Tridsaťdvaročná Farkašová je už 9-násobná zlatá medailistka zo ZPH, svoju jagavú zbierku z Vancouveru 2010, Soči 2014 a spomenutého Pjongčangu 2018 doplnila aj o dve strieborné a jednu bronzovú medailu.

Laureus World Sports Awards je prestížna akadémia, ktorej členovia oceňujú najúspešnejších svetových športovcov za uplynulý kalendárny rok. Pre športovcov so zdravotným znevýhodnením je utvorená osobitná kategória.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Henrieta Farkašová