Nemky zvíťazili na strednom mostíku v Seefelde, Nórkam nepomohol ani najdlhší skok Lundbyovej

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Nemecko, Majstrovstvá sveta
Reprezentantky Nemecka zvíťazili na strednom mostíku HS-109 v rakúskom Seefelde v utorňajšej súťaži družstiev žien v skokoch na lyžiach na majstrovstvách sveta v klasických lyžiarskych disciplínach. Foto: SITA/AP

SEEFELD 26. februára (WebNoviny.sk) – Reprezentantky Nemecka zvíťazili na strednom mostíku HS-109 v rakúskom Seefelde v utorňajšej súťaži družstiev žien v skokoch na lyžiach na majstrovstvách sveta v klasických lyžiarskych disciplínach. Tímová súťaž nežnejšieho pohlavia mala historickú premiéru na MS.

Na druhom mieste skončili Rakúšanky

Na druhom mieste s odstupom 18,6 bodu skončili domáce Rakúšanky, za účasti jedenástich krajín obsadili tretiu priečku Nórky, za víťaznými Nemkami zaostali o 22 bodov.

Za medailovými stupňami klasifikovali Slovinky, na piatom mieste sú Rusky, elitný poltucet dopĺňajú Japonky. Dve súťažné kolá absolvovali aj skokanky Francúzska (7.) a Talianska (8.), do finálového 2. kola nepostúpili reprezentácie Česka, USA a Kazachstanu.

Rekord líderky Lundbyovej

Nemky v zložení Juliane Seyfarthová, Ramona Straubová, Carina Vogtová a Katharina Althausová viedli už po prvom kole a po absolvovaní ôsmich pokusov dosiahli celkový súčet 898,9 bodu. Svojím triumfom na MS 2019 nadviazali na nedeľňajšie víťazstvo mužských kolegov.

Strieborné“ Rakúšanky v zostave Eva Pinkelnigová, Jacqueline Seifriedsbergerová, Chiara Hölzlová a Daniela Iraschková-Stolzová sa posunuli vyššie o jednu priečku v porovnaní s prvým kolom.

Skokanky Nórska, ktoré sa predstavili s kvartetom Anna Odine Strömová, Ingebjörg Saglien Braatenová, Solje Opsethová, Maren Lundbyová, naopak klesli o stupienok nižšie a museli sa uspokojiť „iba“ s bronzovou medailou.

A to napriek výbornému výkonu líderky Svetového pohára Lundbyovej, ktorej namerali v utorňajšej súťaži najskôr rekord mostíka 108 metrov a vo finálovom druhom kole 100,5 m. Severankám chýbalo na striebro 3,4 bodu.

Majstrovstvá sveta 2019 v klasických lyžiarskych disciplínach

  • skoky na lyžiach – Seefeld (Rak.) – utorňajšie výsledky

Ženy

Súťaž družstiev na strednom mostíku HS-109 v Seefelde: 1. Nemecko (Juliane Seyfarthová, Ramona Straubová, Carina Vogtová, Katharina Althausová) 898,9 bodu, 2. Rakúsko (Eva Pinkelnigová, Jacqueline Seifriedsbergerová, Chiara Hölzlová, Daniela Iraschková-Stolzová) 880,3, 3. Nórsko (Anna Odine Strömová, Ingebjörg Saglien Braatenová, Solje Opsethová, Maren Lundbyová) 876,9, 4. Slovinsko 828,1, 5. Rusko 820,3, 6. Japonsko 806,1

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Maren Lundbyová