Tymošenková vyzvala na impeachment Porošenka, jeho bývalá firma má byť súčasťou korupčných schém

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Julija Tymošenková, Petro Porošenko.
Zľava: Bývalá ukrajinská premiér Julija Tymošenková a ukrajinský prezident Petro Porošenko. Foto: SITA/AP - koláž WBN

KYJEV 27. februára (WebNoviny.sk) – Bývalá ukrajinská premiér Julija Tymošenková v utorok vyzvala v ukrajinskom parlamente na impeachment prezidenta Petra Porošenka, jedného z jej dvoch hlavných súperov v prezidentských voľbách, ktoré sa uskutočnia 31. marca.

Korupčné schémy vo vojenskom priemysle

Tymošenková tak reagovala na čerstvé informácie ukrajinských médií, ktorým sa podarilo odkryť korupčné schémy v ukrajinskom vojenskom priemysle. Ich súčasťou má byť aj firma, ktorú v minulosti ovládal Porošenko.

Podľa ukrajinských médií impeachment prezidenta nemá šancu v parlamente prejsť, medializované informácie však Porošenkovi pred voľbami rozhodne nepomôžu.

Porošenkov predvolebný slogan

Informácie o korupčných schémach, do ktorých by mal byť namočený aj Porošenko, v utorok komentoval aj hlavný favorit ukrajinských prezidentských volieb, komik Volodymyr Zelenskij.

Už viem, čo znamená (Porošenkov hlavný predvolebný slogan – pozn. SITA) ´Armáda, jazyk, viera´! Znamená to, že keď spreneveríte financie určené na obranu a používate jazyk, ktorý umelo rozdeľuje spoločnosť, tak vám ľudia prestanú veriť,“ povedal.

Podľa aktuálneho predvolebného prieskumu kyjevského Medzinárodného sociologického ústavu chce za Zelenského, ktorý si prezidenta zahral už v komediálnom televíznom seriáli, hlasovať 27 percent voličov, Porošenka chce podporiť 18 a Tymošenkovú 16 percent.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Julija TymošenkováPetro PorošenkoVolodymyr Zelenskyj