Turisti budú za vstup do Benátok platiť, zverejnili aj výšku pokuty v prípade nezaplatenia dane

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Benátky
Foto: SITA/AP

MILÁNO 28. februára (WebNoviny.sk) – Talianske Benátky, jedno z najnavštevovanejších miest na svete, sa rozhodli zaviesť daň zo vstupu do mesta.

Platiť nemusia domáci či študenti

Turisti, ktorí v meste strávia len jeden deň a neprenocujú v ňom, budú musieť za vstup do Benátok zaplatiť tri eurá na osobu. Táto suma sa bude vyberať len do konca tohto roku, od januára 2019 sa zvýši na šesť eur na osobu.

Podľa nariadenia, ktoré prijala tento týždeň benátska radnica, budú oslobodení od dane za vstup do mesta len ľudia, ktorí sa v ňom narodili, žijú, pracujú alebo študujú v ňom, a tiež deti do 6 rokov a osoby, ktoré majú v meste príbuzných.

Desiatky miliónov turistov

Daň za vstup do mesta sa bude dať zaplatiť v turistických informačných centrách. Radnica zatiaľ neoznámila, ako hodlá toto opatrenie vynucovať a kontrolovať jeho dodržiavanie. Pokuta za vstup do mesta bez zaplatenia dane bude však podľa benátskej radnice 450 eur.

Toto opatrenie nám umožní lepšie spravovať mesto a udržiavať ho čisté, a Benátčanom umožní žiť vo väčšej dôstojnosti,“ uviedol starosta Benátok Luigi Brugnaro.

Do Benátok každoročne pricestuje okolo 25 miliónov turistov. Mesto zatiaľ vyberalo daň zo vstupu len od tých, ktorí v ňom strávili aj najmenej jednu noc, čo bola každoročne zhruba pätina z celkového počtu návštevníkov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia