Video: Jarome Iginla sa dočkal pocty od Calgary, jeho dres visí pod strechou arény

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Jarome Iginla, Calgary Flames, NHL
Bývalý hráč Calgary Flames Jarome Iginla rozpráva počas slávnostného aktu, keď jeho dres s číslom 12 bude visieť pod strechou arény Scotiabank Saddledome, Calgary, Alberta, 2. marec 2019. Foto: reprofoto, youtu.be

CALGARY 3. marca (WebNoviny.sk) – Klub zámorskej hokejovej NHL Calgary Flames v sobotu definitívne vyradil dres s číslom dvanásť, ktorý si v minulosti obliekal legendárny kanadský útočník Jarome Iginla.

Rodák z Edmontonu sa stal len tretím hráčom v histórii organizácie „plameňov“, ktorého dres visí pod strechou arény Scotiabank Saddledome. Pred ním sa rovnakej pocty dočkali útočník Lanny McDonald (č. 9) a brankár Mike Vernon (č. 30).

Sprevádzali ho bývalí spoluhráči

„Je to obrovské ocenenie. Na niečo také sa jednoducho nemôžete pripraviť. Je to niečo špeciálne,“ cituje portál NHL.com Iginlu, ktorého počas slávnostného aktu sprevádzali bývalí spoluhráči ako Craig Conroy, Martin Gélinas, Robyn Regehr, Mike Cammalleri, Jamie McLennan, Mike Commodore alebo Curtis Glencross.

Štyridsaťjedenročný bývalý krídelník je lídrom historických tabuliek Flames, keďže v drese Calgary odohral najviac zápasov (1219), nazbieral najviac bodov (1095) a je taktiež najlepším strelcom s 525 gólmi. Tieto štatistiky sa pritom vzťahujú len na základnú časť.

V zbierke mu chýba Stanleyho pohár

Iginla strávil v kanadskom klube šestnásť sezón a počas deviatich ročníkov plnil úlohu kapitána. Neskôr nastupoval aj za Pittsburgh Penguins, Boston Bruins, Colorado Avalanche a Los Angeles Kings.

Niekdajšiemu obávanému zakončovateľovi chýba v zbierke trofejí Stanleyho pohár. Počas kariéry v NHL získal sedem individuálnych ocenení a na medzinárodnej úrovni sa tešil z triumfu na majstrovstvách sveta, zimných olympijských hrách aj na Svetovom pohári.

https://www.youtube.com/watch?v=XQewR6KxuO8

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Jarome Iginla
Firmy a inštitúcie Calgary Flames