Video: Vondroušová si semifinále v Indian Wells nezahrá, Andreescová zmietla Muguruzovú-Blancovú

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Garbine Muguruzová-Blancová
Španielska tenistka Garbine Muguruzová-Blancová. Foto: archívne, SITA/AP.

INDIAN WELLS 14. marca (WebNoviny.sk) – Veľká nádej kanadského tenisu Bianca Vanessa Andreescová pokračuje v spanilej jazde na turnaji WTA Premier Mandatory v americkom Indian Wells. Stále iba 18-ročná Andreescová zdolala v stredajšom stretnutí štvrťfinále nasadenú dvadsiatku Garbine Muguruzovú-Blancovú zo Španielska jednoznačne 6:0, 6:1.

V semifinále ju čaká turnajová šestka Ukrajinka Elina Svitolinová, ktorá si poradila s 19-ročným českým talentom Markétou Vondroušovou 4:6, 6:4, 6:4. Vondroušová v predchádzajúcich dvoch kolách senzačne vyradila šampiónky Roland Garros z posledných dvoch rokov Lotyšku Jelenu Ostapenkovú a Rumunku Simonu Halepovú.

Andreescovej patrilo na konci vlaňajšieho roka 152. miesto v rebríčku WTA. Po nadmieru úspešnom vstupe do tohtoročnej sezóny jej pred začiatkom podujatia v Indian Wells patrila už 60. priečka. V online poradí renkingu sa momentálne nachádza dokonca už na 37. pozícii. V januári sa predstavila v premiérovom finále na okruhu WTA, v novozélandskom Aucklande nestačila na Nemku Juliu Görgesovú.

Indian Wells – dvojhra – štvrťfinále

Bianca Vanessa Andreescová (Kan.) – Garbine Muguruzová-Blancová (Šp.-20) 6:0, 6:1

Elina Svitolinová (Ukr.-6) – Markéta Vondroušová (ČR) 4:6, 6:4, 6:4

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať