Video: Kerberová uspela v Indian Wells a postúpila do finále, Andreescová prekvapením turnaja

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Angelique Kerberová
Foto: archívne, SITA/AP

INDIAN WELLS 15. marca (WebNoviny.sk) – Kanadská tenistka Bianca Vanessa Andreescová postúpila už do finále dvojhry na turnaji WTA Premier Mandatory v americkom Indian Wells. Stále iba 18-ročná Andreescová zdolala v piatkovom semifinále turnajovú šestku Elinu Svitolinovú z Ukrajiny 6:3, 2:6. 6:4.

Prekvapenie turnaja Andreescová nastúpi v sobotňajšom finále proti nasadenej šestke Angelique Kerberovej. Nemecká tenistka zdolala v semifinálovom stretnutí turnajovú dvadsaťtrojku Belindu Bencicovú zo Švajčiarska 6:4, 6:2. Trojnásobná grandslamová víťazka Kerberová sa predstaví prvýkrát v kariére vo finále v Indian Wells. Jej doterajším maximom bola semifinálová účasť z rokov 2012 a 2013.

Veľký talent kanadského tenisu Andreescová bola na konci vlaňajšieho roka 152. miesto v rebríčku WTA. Po nadmieru úspešnom vstupe do tohtoročnej sezóny jej pred začiatkom podujatia v Indian Wells patrila 60. priečka.

V online poradí rekingu sa momentálne nachádza dokonca už na 33. pozícii. V januári sa predstavila v premiérovom finále na okruhu WTA, v novozélandskom Aucklande nestačila na Nemku Juliu Görgesovú.

Indian Wells – dvojhra – semifinále

  • piatkové výsledky

Bianca Vanessa Andreescová (Kan.) – Elina Svitolinová (Ukr.-6) 6:3, 2:6. 6:4

Angelique Kerberová (Nem.-8) – Belinda Bencicová (Švaj.-23) 6:4, 6:2

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Angelique KerberováBelinda BencicováBianca Vanessa AndreescováElina Svitolinová