Aerolinka Southwest prišla o milióny dolárov, môže za to zastavenie prevádzky Boeingov 737 Max 8

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Southwest Airlines, Boeing 737 Max 8
Boeing 737 Max 8 leteckej spoločnosti Southwest Airlines. Foto: SITA/AP

NEW YORK 27. marca (WebNoviny.sk) – Americká letecká spoločnosť Southwest Airlines uviedla, že pozastavenie prevádzky strojov Boeing 737 Max 8 prispelo k výpadku jej príjmov v prvom kvartáli, ktorý bol na úrovni 150 mil. USD.

Spoločnosť v stredu informovala, že pre nemožnosť prevádzkovať lietadlá Boeing 737 Max 8 musela zrušiť približne 2 800 letov. Podľa údajov firmy Boeing letecký prepravca Southwest prevádzkuje najväčšiu flotilu problémových strojov.

Americká vláda rovnako ako takmer všetky krajiny sveta tento mesiac prikázala, aby stroje 737 Max 8 zostali na zemi. Dôvodom bola tragická havária lietadla spoločnosti Ethiopian Airlines, pri ktorej zahynulo 157 ľudí. V októbri minulého roka havaroval rovnaký stroj v Indonézii a o život prišlo 189 ľudí.

Americký Senát v stredu uskutočňuje vypočúvanie, aby preskúmal dohľad Federálneho leteckého úradu (FAA) nad Boeingom. Vypovedať má aj generálny inšpektor amerického ministerstva dopravy Calvin Scovel a očakáva sa, že predloží plány na výraznú zmenu dozoru zo strany FAA nad konštrukciou lietadiel.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie Boeing