Trump varuje pred zatvorením hraníc s Mexikom pre prílev migrantov, hrozia však negatívne následky

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Donald Trump
Ľudia stopujú autá na ceste do Mexika na hranici El Paso v americkom Texase. Prezident USA Donald Trump sa vyhráža zatvorením hraníc pre zvýšený prílev migrantov z Mexika. Foto: SITA - koláž WBN

WASHINGTON 30. marca (WebNoviny.sk) – Americký prezident Donald Trump oznámil, že zatvorí hranice, pokiaľ Mexiko nespraví viac pre zastavenie migrantov smerujúcich do Spojených štátov. Zatvorenie hraničných priechodov by pritom malo za následok obrovské ekonomické straty dosahujúce miliardy dolárov.

„Je veľmi pravdepodobné, že zatvorím hranicu budúci týždeň,“ vyhlásil Trump. Podľa jeho slov by Mexiko mohlo veľmi ľahko „zastaviť prichádzajúcich ľudí, oni sa to však rozhodli nespraviť“.

Trumpova najnovšia hrozba nasleduje po náraste počtu migrantov križujúcich Mexiko s cieľom požiadať o azyl v USA. Mexický prezident Andrés Manuel López Obrador v reakcii vyhlásil, že sa nedá zatiahnuť do konfrontácie o tejto problematike.

Minister zahraničia Marcelo Ebrard v tweete uviedol, že Mexiko je pre Spojené štáty „skvelý sused“ a „nebude konať na základe vyhrážok“.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Donald Trump