Zelenskyj si praje, aby prezidentský duel s Porošenkom moderovala Tymošenková

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Julija Tymošenková, Volodymyr Zelenskyj, Petro Porošenko
Zľava: súčasný prezident a kandidát na prezidenta Ukrajiny Petro Porošenko, neúspešná kandidátka Julija Tymošenková a víťaz prvého kola prezidentských volieb na Ukrajine Volodymyr Zelenskyj. Foto: SITA/AP - koláž WBN

MOSKVA 4. apríla (WebNoviny.sk) – Volodymyr Zelenskyj, víťaz nedeľňajšieho prvého kola ukrajinských prezidentských volieb, vo štvrtok vyhlásil, že kľúčovú debatu pred druhým kolom medzi ním a jeho protikandidátom Petrom Porošenkom by mala viesť expremiérka Julija Tymošenková.

Tá skončila v prvom kole prezidentských volieb na treťom mieste, len tesne za prezidentom Porošenkom. Bezprostredne po voľbách dokonca obvinila Porošenka z volebných manipulácií, ktoré podľa nej zabezpečili, že sa prezident dostal na jej úkor do druhého kola.

Keby moderovala diskusiu kandidátov v druhom kole prezidentských volieb Tymošenková, bola by podľa Zelenského zaručená nestrannosť moderátora, keďže ukrajinská expremiérka nepodporuje ani jedného z kandidátov.

Zelenskyj vo štrvtok okrem toho vyhlásil, že by si prial, aby sa jeho duel s Porošenkom uskutočnil 19. apríla, teda dva dni pred konaním druhého kola volieb, na kyjevskom olympijskom štadióne, ktorý má kapacitu 70-tisíc divákov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Julija TymošenkováPetro PorošenkoVolodymyr Zelenskyj