Žiaci sa pri príležitosti Dňa Zeme stanú vedcami, UKF v Nitre organizuje ekologickú konferenciu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
žiaci
Foto: ilustračné, SITA/Tomáš Somr

NITRA 13. apríla (WebNoviny.sk) – Žiaci základných škôl si budú môcť na deň vyskúšať, aké je to byť vedcom.

Pri príležitosti Dňa Zeme 2019 bude 15. apríla na pôde Univerzity Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre tretí ročník Žiackej vedeckej ekologickej konferencie.

Skutočná atmosféra vedeckej konferencie

Konferencia ŽiVEKo ako jediná na Slovensku ponúka žiakom prvého a druhého stupňa základných škôl možnosť prezentovať výsledky svojho výskumu počas konferencie a tiež napísať a publikovať svoj prvý vedecký článok. Na pár hodín zažijú skutočnú atmosféru vedeckej konferencie na univerzite, vyskúšajú si život vedca a naučia sa veľa zaujímavostí,“ uviedla Ľubomíra Valovičová z Fakulty prírodných vied UKF.

Všetky príspevky konferencie budú venované témam ochrany a tvorby životného prostredia.

Sučasť popularizácie vedy

Konferencia bude 15. apríla na Katedre ekológie a environmentalistiky UKF a potom aj 30. apríla v priestoroch Správy Národného parku Malá Fatra vo Varíne. Na žiackej vedeckej konferencii sa zúčastní spolu 65 mladých vedcov z rôznych kútov Slovenska a 31 žiackych vedeckých tímov, ktoré budú prezentovať svoje vedecké články pred komisiami.

Tento projekt je súčasťou popularizácie vedy, prostredníctvom ktorej sa univerzita snaží vtiahnuť žiakov základných škôl do tajomstiev prírodných vied a vzbudiť v nich záujem o štúdium,“ hovorí Valovičová. Podujatie organizuje Katedra ekológie a environmentalistiky Fakulty prírodných vied UKF v spolupráci s občianskym združením VAU, občianskym združením Poznaj a chráň, Štátnou ochranou prírody SR a Správou NP Malá Fatra a s finančnou podporou Nitrianskej komunitnej nadácie.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať