Schválili pokračovanie výstavby Národného tenisového centra v Košiciach

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Národné tenisové centrum (NTC,), Košice
Pôvodný vizuálny plán Národného tenisového centra v Košiciach. Foto: www.stz.sk

BRATISLAVA 13. apríla (WebNoviny.sk) – Rada Slovenského tenisového zväzu (STZ) – najvyšší orgán zväzu – schválila na svojom zasadnutí v NTC dve kľúčové úlohy: pokračovanie výstavby NTC v Košiciach a na účel rozvoja talentovaných športovcov vyčlenila 1 231 177 eur, čo je o 343 719 eur viac ako predpisuje Zákon o športe (minimálne 20 percent z dotácie). Rada STZ schválila aj rozpočet STZ na rok 2019. Informoval o tom oficiálny portál STZ (stz.sk).

Na zasadnutí sa zúčastnilo podľa mandátovej správy 88 percent pozvaných delegátov. Zasadnutie otvoril predseda Rady STZ Milan Baláž, hlavný bod programu predniesol prezident zväzu Tibor Macko.

V správe o činnosti podrobne hodnotil všetky oblasti činnosti za rok 2018. V rámci zasadnutia si prevzali ocenenia dlhoroční tenisoví činovníci Radovan Sloboda, Ľubomír Baran a Milan Mókuš.

„Projekt výstavby NTC Košice, ktorý bude slúžiť na športovú prípravu talentovanej mládeže, usporiadanie zápasov tenisovej reprezentácie (Davis Cup, Fed Cup) a aj ako tenisové a športové centrum pre obyvateľov Košíc a blízkeho okolia je naďalej v zmysle schválenej Koncepcie rozvoja tenisu na roky 2018 – 2022 investičnou prioritou STZ a sme za pokračovanie jeho realizácie,“ skonštatovala Rada STZ.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia