Kotlebu a jeho nenávistné myšlienky nezastaví rozhodnutie súdu, podľa Beblavého pomôžu najmä voľby

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Miroslav Beblavý, Marian Kotleba
Zľava: Poslanec za stranu SPOLU Miroslav Beblavý a predseda ĽSNS Marian Kotleba

BRATISLAVA 13. apríla (WebNoviny.sk) – Ak bude rozhodnutie v prípade rozpustenia Ľudovej strany Naše Slovensko (ĽSNS) právne v poriadku, budem ho rešpektovať, pretože SPOLU – občianska demokracia je za obnovenie spravodlivosti na Slovensku.

Mali by podľa vás rozpustiť Kotlebovu Ľudovú stranu Naše Slovensko?

Pre agentúru SITA to uviedol líder SPOLU Miroslav Beblavý. „Nech už rozhodnutie súdu dopadne akokoľvek, Kotlebu (predsedu strany Mariana Kotlebu, pozn. SITA) a jeho nenávistné myšlienky nezastaví rozhodnutie súdu, ale musíme ho poraziť najmä vo voľbách,“ dodal Beblavý.

Generálny prokurátor Jaromír Čižnár podal podnet na zrušenie strany 24. mája 2017. Po vyhodnotení rozsiahlych podkladov sa ukázalo, že politická strana ĽSNS ako extrémistická politická strana s fašistickými tendenciami svojím programom a činnosťou porušuje Ústavu Slovenskej republiky, zákony a medzinárodné zmluvy, odôvodnil svoj postup Čižnár.

O fungovaní ĽSNS v utorok pojednával Najvyšší súd SR. Päťčlenný senát správneho kolégia odročil pojednávanie na 29. apríla, vtedy plánuje vyniesť aj rozhodnutie.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Marian KotlebaMiroslav Beblavý
Firmy a inštitúcie Kotleba - Ľudová strana Naše Slovensko