V Srbsku sa ľudia opäť zišli na protestoch proti Vučičovi a jeho údajným autoritárskym sklonom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Aleksandar Vučič, protesty
Protestujúci sa zhromaždili v hlavnom meste Srbska, aby protestovali proti prezidentovi Aleksandarovi Vučičovi, Belehrad, Srbsko, 13. apríl 2019. Foto: SITA/AP

BELEHRAD 13. apríla (WebNoviny.sk) – V srbskej metropole Belehrad sa v sobotu opäť zišli tisíce Srbov, aby protestovali proti prezidentovi Aleksandarovi Vučičovi a jeho údajným autoritárskym sklonom. Ide o pokračovanie demonštrácií, ktoré sa v srbskej metropole konajú pravidelne už od začiatku decembra minulého roku.

Vyvolalo ich vtedy napadnutie opozičného politika, pričom podľa demonštrantov práve Vučičova nenávistná rétorika voči opozícii podobné útoky podnecuje. Demonštranti protestujú aj proti údajnému okliešťovaniu ľudských práv a demokracie v krajine, snahe ovládnuť médiá a umlčať kritické hlasy.

Tento týždeň vládni politici a provládne médiá opakovane varovali, že demonštranti sa v sobotu pokúsia zaútočiť na štátne inštitúcie a chcú vraj násilne prevziať moc v krajine. Predstavitelia protestného hnutia to odmietajú a tvrdia, že vláda chcela týmto spôsobom len vystrašiť Srbov a odradiť ich od účasti na demonštrácii.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Aleksandar Vučič