Ministerstvo školstva vyhlásilo verejné obstarávanie na učebnicu prvouky

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Foto: ilustračné, SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 15. apríla (WebNoviny.sk) – Ministerstvo školstva vyhlásilo verejné obstarávanie na učebnicu prvouky pre žiakov druhého ročníka základných škôl. Rezort školstva má záujem uzavrieť rámcovú dohodu s viacerými uchádzačmi.

Učebnicu dostanú školy bezplatne

Následne si školy cez Edičný portál vyberú učebnicu, ktorá najviac zodpovedá ich potrebám. Tú dostanú školy na základe ich objednávky bezplatne.

„Ministerstvo školstva týmto krokom napĺňa programové vyhlásenie, v ktorom sa vláda Slovenskej republiky zaviazala zefektívniť proces zabezpečovania učebníc a ďalších učebných zdrojov, vrátane verejných licencií, a postupne umožniť školám výber z viacerých druhov učebníc,“ uvádza sa v stanovisku, ktoré agentúre SITA zaslal odbor komunikácie rezortu školstva.

Dodávka pre celý populačný ročník

Predmetom zákazky je dodanie učebníc prvouky pre druhý ročník základných škôl v tlačenej a elektronickej podobe a metodickej príručky v elektronickej podobe, vrátane poskytnutia licencie na základe rámcovej dohody.

Predpokladaný rozsah rámcovej dohody je dodávka učebníc pre celý populačný ročník, keďže ide o pracovný typ učebnice.

Do verejného obstarávania sa môžu zapojiť aj vydavatelia, ktorí ešte nemajú hotové učebnice. Dodávateľ je potom povinný podať žiadosť o vydanie schvaľovacej doložky k učebnici do 60 dní odo dňa nadobudnutia účinnosti zmluvy.

Kým v minulom roku rezort školstva poskytol školám príspevok na učebnice prvouky, do budúcnosti chce školám zabezpečiť a uhradiť učebnicu podľa ich výberu. Zámerom ministerstva je dať školám na výber z čo najväčšieho počtu učebníc.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie MŠVVaŠ Ministerstvo školstva vedy výskumu a športu SR