Vládna koalícia traumatizuje spoločnosť, podľa Zimenovej môže rýchlo nastať orbanizácia Slovenska

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Zuzana Zimenová
Poslankyňa za SaS Zuzana Zimenová.

BRATISLAVA 19. apríla (WebNoviny.sk) – Vlády Roberta Fica boli vždy spojené so škandálmi a traumatizovaním spoločnosti, lebo sa vždy prevalili alebo diali korupčné škandály, nástenkové tendre či eurofondové podvody.

V rozhovore pre agentúru SITA to uviedla nezaradená poslankyňa NR SR a členka poslaneckého klubu strany Sloboda a Solidarita Zuzana Zimenová s tým, že človek už ani nestíha reagovať na to, čo predvádza táto koalícia.

Okaté stranícke záujmy

Od tragickej vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej nám táto vláda ukazuje, že nie je schopná sa dohodnúť ani vo svojom vnútri a chce iba za každú cenu dovládnuť. Správa sa tak pravdepodobne preto, aby po sebe ´upratala´, a aby mala v rukách čo najdlhšie peňažné toky,“ povedala Zimenová a dodala, že veľký balík peňazí, o ktorý jej momentálne ide, sú eurofondy, ktoré treba zazmluvniť „a začať peniaze rozpúšťať na miesta, kde má táto koalícia nejaké svoje stranícke záujmy“.

Robert Fico povedal o vláde Ivety Radičovej, že je to zlepenec. Táto koalícia je však ešte väčší zlepenec, ktorý bol zlepený po voľbách príliš rýchlo a s príliš okatými straníckymi záujmami. Koalícia nemala čas a evidentne ani chuť zladiť sa hodnotovo. Vláda bola zostavená behom pár týždňov. Do parlamentu sa dostali kotlebovci a motiváciou na rýchle zostavenie vlády bola podľa koaličných strán potreba vytvoriť hrádzu proti extrémizmu,“ pokračovala nezaradená poslankyňa s tým, že teraz sa deje presný opak.

Narastá extrémizmus i nacionalizmus

Podľa Zimenovej na Slovensku narastá extrémizmus, preferencie Ľudovej strany Našej Slovensko i nacionalizmus.

Extrémizmus, nacionalizmus a populizmus v spoločnosti zapúšťajú korene aj vďaka hrubému slovníku predstaviteľov strán Smer-SD a SNS. Strašia ľudí migrantmi, či hoaxami o Sorosovi, živia nenávisť voči Rómom a vyvolávajú kultúrne vojny, “ vysvetlila.

Vládna koalícia podľa poslankyne namiesto riešenia problémov prešla k rétorike, ktorá rozdeľuje spoločnosť a ukazuje na ľudí, ktorí sú podľa nich horší ako ostatní – migranti, Rómovia aj iné menšiny.

Dôsledky uvidíme po voľbách

Do tohto vreca zaradili napríklad aj ľudí, ktorí majú iný politický názor. Demontujú občiansku spoločnosť, lebo hovoria o tom, že mimovládne organizácie sú škodlivá súčasť spoločnosti a treba ich činnosť obmedziť,“ uviedla Zimenová. Podľa nej dôsledky uvidíme až po eurovoľbách a parlamentných voľbách.

V rétorickej polohe je teraz to, že treba zrušiť mimovládne organizácie platené Sorosom alebo obmedziť slobodu slova, lebo treba dať politikom možnosť na opravu a treba obmedziť aj nejaké osobné slobody ľuďom. To sú signály, že dnes to ešte nejde, ale po ďalších voľbách to môže ísť. Orbanizácia Slovenska sa môže udiať veľmi rýchlo,“ uzavrela.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Zuzana Zimenová
Firmy a inštitúcie SaS Sloboda a Solidarita