Strana Spolu nesúhlasí s voľbou hlavného kontrolóra Bratislavy, Miškanin je prepojený so Smerom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Miroslav Beblavý
Líder strany SPOLU Miroslav Beblavý. Foto: archívne, SITA/Branislav Bibel

BRATISLAVA 26. apríla (WebNoviny.sk) – Predsedníctvo strany Spolu – občianska demokracia nesúhlasí s voľbou Mariána Miškanina do funkcie hlavného kontrolóra Bratislavy.

Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa strany Silvia Hudáčková, predsedníctvu strany prekáža Miškaninová prepojenosť so stranou Smer-SD.

Politicky citlivá pozícia

Jeho úzka naviazanosť na politickú stranu Smer-SD či jeho ostatné pôsobenie na politicky citlivej pozícii riaditeľa Daňového úradu pre vybrané daňové subjekty ho diskvalifikuje na túto funkciu, aj keby bol formálne najkvalifikovanejším kandidátom. Spolupráca so stranou Smer-SD a jej nominantmi nie je pre Spolu prijateľná,“ uvádza v stanovisku predsedníctvo strany Spolu.

Poslanci bratislavského mestského zastupiteľstva vo štvrtok vo verejnej voľbe zvolili Mariána Miškanina za nového mestského kontrolóra. Miškanin nahradí Petra Šinályho, ktorý na tomto poste pôsobil od roku 2009 a predčasne sa rozhodol vzdať funkcie. Nový kontrolór nastúpi do úradu 1. mája. Na pozíciu hlavného mestského kontrolóra sa prihlásilo 12 kandidátov, ktorých volili poslanci v dvoch kolách. V prvom kole získal najviac hlasov, 20, riaditeľ Daňového úradu pre vybrané daňové subjekty Marián Miškanin a druhý v poradí, bývalý starosta mestskej časti Vajnory Ján Mrva, dostal šesť hlasov.

Bratislavčania nechcú strany s červenou minulosťou

V druhom kole zahlasovalo za Mariána Miškanina 24 poslancov a Ján Mrva získal deväť hlasov. Niektorým poslancom a starostom však prekáža politické pozadie nového kontrolóra.

Nemohla som voliť pána Miškanina za hlavného kontrolóra. Myslím si, že nominant politickej strany Smer-SD nepatrí do tak významnej pozície v Bratislave. Bratislavčania opakovane vo voľbách ukazujú, že strany s červenou minulosťou alebo súčasnosťou si neželajú. Ak sa prezentuje ako nezávislý kandidát, nie je to pravda. Prekvapuje ma, že teraz zástupcovia Teamu Vallo, Spolu a Progresívneho Slovenska akceptujú vyslanca tejto strany vo veľmi dôležitej pozícii,“ uviedla starostka mestskej časti Karlova Ves Dana Čahojová.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie SMER-SDSPOLU – občianska demokracia