Slovák Sabbatini s ďalším výborným výsledkom, skončil tretí na turnaj PGA Tour

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Rory Sabbatini
Slovenský golfista Rory Sabbatini. Foto: archívne, SITA/AP.

NEW ORLEANS 29. apríla (WebNoviny.sk) – Slovenský reprezentant Rory Sabbatini a Američan Brian Gay obsadili konečnú tretiu priečku na golfovom turnaji Zurich Classic v New Orleans, ktorý bol súčasťou seriálu PGA Tour a mal dotáciu 7,3 milióna amerických dolárov.

V tímovej súťaži za účasti 80 párov sa slovensko-americká dvojica držala od začiatku v popredí a po prvom kole dokonca viedla s vynikajúcim skóre -12. V nasledujúcich troch kolách však tento výkon nezopakovala a s výsledkom -21 sa zaradila na delenú tretiu pozíciu.

Víťazmi turnaja sa stali Španiel John Ram a Američan Ryan Palmer, ktorí triumfovali so skóre 26 rán pod par ihriska a získali odmenu v hodnote 2,1 mil. USD. S druhým miestom sa musela uspokojiť španielsko-americká dvojica Sergio García, Tommy Fleetwood, ktorá za víťazmi zaostala o tri údery a odniesla si dovedna 846-tisíc USD. Tretí Sabbatini s Gayom si zarobili spolu 512-tisíc amerických dolárov.

Štyridsaťtriročný rodák z juhoafrického Durbanu Sabbatini dosiahol na ostatných dvoch turnajoch najlepšie výsledky v slovenských farbách. Na RBC Heritage v Južnej Karolíne obsadil delené desiate miesto v súťaži jednotlivcov a na Zurich Classic si pripísal najlepší výsledok v doterajšom priebehu sezóny v podobe tretej pozície v súťaži dvojíc.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Rory Sabbatini