Dubovcová a Štrbová obsadili na turnaji World Tour v Kuala Lumpur skvelé piate miesto

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Natália Dubovcová, Andrea Štrbová
Slovenské plážové volejbalistky Natália Dubovcová a Andrea Štrbová. Foto: www.facebook.com.

KUALA LUMPUR 3. mája (WebNoviny.sk) – Slovenské reprezentantky v plážovom volejbale Natália Dubovcová a Andrea Štrbová aj po druhý raz v tomto roku zostali tesne pred bránami semifinále na turnaji World Tour 2018/2019, tentoraz kategórie Three stars v malajzijskom Kuala Lumpur (30. apríla – 4. mája).

Slovenky nasadené ako deviate v piatkovom štvrťfinále prehrali 0:2 (-16, -14) s americkými päťkami podujatia Brooke Sweatovou a Kerri Walshovou Jenningsovou, 40-ročnou trojnásobnou olympijskou šampiónkou a trojnásobnou majsterkou sveta. Američanky sa slovenskej dvojici revanšovali za osemfinálovú prehru 1:2 z januárového štvorhviezdičkového turnaja v holandskom Haagu.

Dubovcová a Štrbová na svojom druhom turnaji v tomto roku rovnako ako v Haagu obsadili výborné 5. miesto, za vystúpenia v Kuala Lumpur získali 360 bodov do rebríčkov.

Extrémne podmienky

Slovenky, ktoré vo štvrtok v extrémnych podmienkach odohrali tri víťazné zápasy, nezachytili úvod štvrťfinálového stretnutia, Američanky sa im už na začiatku vzdialili (7:2) a náskok si udržiavali (12:6). Dubovcová a Štrbová znížili na štvorbodový rozdiel (10:14), po ďalšej vydarenej pasáži Američaniek však zaostávali už o sedem bodov (12:19).

Slovenky v závere ešte z manka skresali, favoritky premenili druhý setbal (21:16). Na začiatku druhej časti mali navrch Slovenky (3:0, 5:3), o chvíľu však bolo vyrovnané (8:8) a vzápätí Walshová so Sweatovou predviedli rozhodujúci nástup (11:8).

Neskôr štyrmi bodmi v sérii ušli na 16:10 a koncovku zvládli bez problémov, opäť premenili prvý setbal, tentoraz i mečbal, ktorý mali po príjme (21:14).

Boj o účasť na olympiáde

Dubovcová a Štrbová, ktoré bojujú o účasť na budúcoročných OH v japonskom Tokiu, vo štvrtok v Malajzii získali cenný skalp, v osemfinále po výbornom výkone zvíťazili 2:0 (14, 14) nad nemeckými štvorkami podujatia Laurou Ludwigovou a Margaretou Kozuchovou.

Úspešnejšia z tohto novozloženého páru Ludwigová je úradujúca olympijská šampiónka (2016) aj majsterka sveta (2017). Slovenky, ktorým vo svetovom rebríčku patrí 27. miesto, sa najbližšie predstavia na štvorhviezdičkovom turnaji v brazílskej Itapeme (15. – 19. mája). Informácie sú z webu Slovenskej volejbalovej federácie (SVF).

World Tour 2018/2019 v plážovom volejbale

  • Three stars – Kuala Lumpur (Malaj.)

Štvrťfinále

Natália Dubovcová, Andrea Štrbová (SR-9) – Brooke Sweatová, Kerri Walshová Jenningsová (USA-5) 0:2 (-16, -14) za 29 minút

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andrea ŠtrbováNatália Dubovcová