Barteková v tomto roku ešte nenašla premožiteľku, má pripravenú novú zbraň

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Danka Barteková
Slovenská strelkyňa Danka Barteková. Foto: archívne, SITA/Martin Medňanský

BRATISLAVA 4. mája (WebNoviny.sk) – Slovenská reprezentantka v športovej streľbe Danka Barteková úspešne rozbehla aktuálnu sezónu, ale ten skutočný štart ju podľa jej vlastných slov čaká až na budúci týždeň.

„Mám za sebou štyri preteky, z toho boli dve zahraničné (VC Cypru v Larnake a Qatar Open v Dauhe) a dve domáce súťaže (Jarný pohár a Memoriál J. Čavaru). Na všetkých som zvíťazila. Teším sa, že som takto začala rok 2019, ale pravý štart ma čaká na podujatí Svetového pohára v kórejskom Čchangwone. Bude to šesť mesiacov nabitých množstvom práce počas streleckej sezóny,“ uviedla skeetarka Danka Barteková, ktorá k aktuálnej príprave poznamenala: „Absolvovala som šesťdňové sústredenie pod vedením technického i kondičného trénera. Teraz sa snažím trochu zregenerovať. Myslím si, že ma vynikajúco naladili do ďalšej časti sezóny. Spravili sme dobrý základ, verím, že sa to prejaví už na budúci týždeň.“

Dobré spomienky

Členka Športového centra polície má na Čchangwon dobré spomienky z vlaňajška, na Svetovom pohári tam skončila siedma a na majstrovstvách sveta štvrtá v skeete, pričom si vybojovala olympijskú miestenku.

„Je tam jedna z najlepších strelníc. Veľmi dobre sa mi tam strieľa. Nezvykne tam fúkať, k dispozícii sú nové vrhačky terčov. Takpovediac všetko ide, ako má, teda pre strelcov optimálne podmienky. Na druhej strane sa dajú očakávať veľmi vysoké výsledky, čiže to bude viac o mentálnej pohode. Treba dávať viac pozor, lebo jedna chyba môže znamenať prepad o 5 – 10 miest. Uvidíme, či to zvládnem, ako minuloročný svetový šampionát,“ pokračovala členka Medzinárodného olympijského výboru (MOV), ktorá bude jednou zo siedmich reprezentantov SR v Čchangwone.

Testovacia sezóna

Tridsaťštyriročná rodáčka z Trenčína má istotu účasti na OH 2020 v japonskom Tokiu, aj preto sa už v predstihu chystá simulovať prípravu na tento vrchol štvorročného cyklu.

„Táto sezóna je testovacia. Chcem si odskúšať všetko, čo budem potom robiť na budúci rok, keď sú olympijské hry. Pre mňa budú v roku 2019 tri vrcholy – európske hry v Minsku, majstrovstvá sveta i Európy v Lonate. Pokúsim sa všetky tri zvládnuť veľmi dobre, forma musí vygradovať od júna do začiatku septembra,“ poznamenala D. Barteková, ktorá chystá jednu novinku: „Doma mám pripravenú zbraň na druhú polovicu sezóny. Je trochu modifikovaná oproti súčasnej, ale je to viac-menej dizajnová záležitosť. Už sa teším, že s ňou začnem strieľať. Uvidíme, kedy budem pripravená prejsť na novú zbraň.“

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Danka Barteková