Biatlonistka Paulína Fialková bola vyhlásená za Slovenku roka v kategórii šport

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Paulína Fialková
Slovenská biatlonistka Paulína Fialková. Foto: archívne, SITA/AP

BRATISLAVA 6. mája (WebNoviny.sk) – Biatlonistka Paulína Fialková (26) sa stala víťazkou kategórie šport v prestížnej čitateľskej ankete Slovenka roka 2019, ktorú organizuje týždenník Slovenka v spolupráci s RTVS a SND.

Predbehla dve konkurentky

Slávnostný galavečer odovzdávania cien sa uskutočnil v nedeľu v novej budove Slovenského národného divadla v Bratislave. Celkovo získalo ceny deväť výnimočných Sloveniek, nominovaných v jednotlivých kategóriách.

Členka Vojenského športového centra Dukla Banská Bystrica Paulína Fialková sa presadila v konkurencii paralympioničky, majsterky sveta v parastreľbe, Kristíny Funkovej a niekdajšej skvelej golfistky a v súčasnosti trénerky Zuzany Kamasovej.

„V prvom rade sme ženy a rady vynikáme,“ uviedla Paulína Fialková vo svojej prezentácii na instagrame.

Šiesta vo Svetovom pohári

Paulína Fialková má za sebou najlepšiu sezónu v kariére. Celkovo sa v ročníku 2018/2019 šesťkrát postavila na stupne víťazov vo Svetovom pohári, dvakrát z toho bolo druhé a štyrikrát tretie miesto.

V celkovom poradí SP to stačilo na konečné 6. miesto, v hodnotení vytrvalostných pretekov skončila na striebornej pozícii hneď za víťaznou Taliankou Lisou Vittozziovou.

Na majstrovstvách sveta vo švédskom Östersunde bola P. Fialková piata vo vytrvalostných pretekoch na 15 km (o medailu ju pripravil záverečný a zároveň jediný nepresný pokus na strelnici) a bola aj členkou slovenskej štafety, ktorá obsadila šieste miesto.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Paulína Fialková