Lajčák sa stretne s predstaviteľmi Čiernej Hory, prevezme si aj čestný doktorát

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Miroslav Lajčák
Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR a úradujúci predseda Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE) Miroslav Lajčák. Foto: archívne, SITA/MZVaEZ SR

BRATISLAVA 7. mája (WebNoviny.sk) – Stretnutia s najvyššími čiernohorskými predstaviteľmi, ale aj odovzdanie bilateránej pomoci má na pláne minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák počas svojej cesty v Čiernej Hore. Lajčák tam ako úradujúci predseda OBSE cestuje v utorok.

Prevezme si čestný doktorát

Okrem politických predstaviteľov sa stretne aj so zástupcami mimovládnych organizácií, ktoré spolupracujú s Organizáciou pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE). V meste Budva sa stretne aj s ďalšími rezortnými partnermi z krajín západného Balkánu.

Na Čiernohorskej univerzite si prevezme čestný doktorát za mimoriadny prínos k rozvoju bilaterálnych slovensko-čiernohorských vzťahov, ako aj praktický príspevok k mediácii a riešeniu konfliktov v krízových situáciách.

Odovzdá bilaterálnu pomoc

Pokiaľ ide o bilaterálnu pomoc, tú odovzdá pre jedno z najstarších gymnázií v meste Pljevlja na severe krajiny a pre jedinú štátnu nemocnicu v Podgorici. Informoval o tom tlačový odbor ministerstva.

Slovensko dlhodobo podporuje reformné procesy a eurointegračné ambície Čiernej Hory. OBSE, ktorej Slovensko v tomto roku predsedá, zohráva v krajine dôležitú úlohu vo viacerých oblastiach – poskytuje technickú pomoc pri budovaní inštitúcií, v legislatívnych procesoch, projektoch zameraných na environmentálnu oblasť, ale aj pri podpore ľudských práv a slobody médií.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Miroslav Lajčák
Firmy a inštitúcie OBSE Organizáca pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe