Nemecko na MS v hokeji 2019 s triom z NHL, tréner Söderholm vyradil Wagnera a Pfohla

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Leon Draisaitl, NHL, Edmonton Oilers
Nemecký útočník Leon Draisaitl v drese Edmontonu Oilers. Foto: archívne, SITA/AP.

BERLÍN 8. mája (WebNoviny.sk) – Útočníci Leon Draisaitl, Dominik Kahun a obranca Korbinian Holzer budú najväčšími hviezdami nemeckej hokejovej reprezentácie na 83. majstrovstvách sveta na Slovensku (10. – 26. mája v Bratislave a Košiciach).

Nemci v „košickej“ A-skupine

Hlavný tréner Toni Söderholm zaradil spomenuté trio hráčov zo zámorskej NHL do 25-členného kádra pre svetový šampionát.

Nemci už v stredu pricestujú do Košíc, kde v základnej A-skupine nastúpia postupne proti Britom, Dánom, Francúzom, Slovákom, Kanaďanom, Američanom a Fínom.

Osem obrancov a 14 útočníkov

Söderholm má v tíme troch brankárov, ôsmich obrancov a štrnástich útočníkov. „Všetci sa už veľmi tešíme na šampionát. Musíme ešte popracovať na tom, aby sa každý hráč zhostil pozície, ktorú v tíme má,“ povedal kouč pre oficiálny web národnej federácie.

Söderholm z tímu musel vyradiť dvoch hráčov, na MS necestujú obranca Fabio Wagner a útočník Fabio Pfohl. „Konečný výber hráčov nikdy nie je jednoduchý. V tomto tréner musí veriť svojim inštinktom. Fabiovia v ostatnom období urobili v národnom tíme kus dobrej práce,“ dodal tréner nemeckej reprezentácie.

Nemecko – nominácia na MS v hokeji 2019

Brankári: Niklas Treutle (Norimberg), Dustin Strahlmeier (Schwenningen), Mathias Niederberger (Düsseldorf)

Obrancovia: Denis Reul, Moritz Seider (obaja Mannheim), Korbinian Holzer (Anaheim Ducks, USA/NHL), Marco Nowak (Düsseldorf), Benedikt Schopper (Straubing), Yannic Seidenberg (Mníchov), Jonas Müller (Eisbären Berlín), Moritz Müller (Kolín nad Rýnom)

Útočníci: Stefan Loibl (Straubing), Frederik Tiffels (Kolín nad Rýnom), Matthias Plachta, Markus Eisenschmid (obaja Mannheim), Leon Draisaitl (Edmonton Oilers, Kan./NHL), Frank Mauer, Yasin Ehliz, Patrick Hager (všetci Mníchov), Gerrit Fauser (Wolfsburg), Lean Bergmann (Iserlohn), Marc Michaelis (Minessota State University, USA/NCAA), Dominik Kahun (Chicago Blackhawks, USA/NHL), Leo Pföderl (Norimberg), Marcel Noebels (Eisbären Berlín)

Viac o MS v hokeji 2019

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie Nemecká hokejová reprezentácia