Zigo svoju pozíciu v Ramsayho tíme zatiaľ nepozná, Buc bude hrať zrejme vo štvrtom útoku

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Tomáš Zigo, slovenská hokejová reprezentácia
Útočník Tomáš Zigo v drese slovenskej hokejovej reprezentácie. Foto: archívne, SITA/Tomáš Somr.

BRATISLAVA 8. mája (WebNoviny.sk) – V tíme trénera slovenskej reprezentácie Craiga Ramsayho na MS v hokeji 2019 zostal aj útočník Dávid Buc, ktorý si debut na svetovom šampionáte v najcennejšom drese „odbil“ vlani v Dánsku.

Buc bude možno hrať aj oslabenia

Vo veku 32 rokov sa však dočkal aj šampionátu na domácom ľade. Pravdepodobne bude hrať centra vo štvrtom útoku.

„Teším sa, že sa to takto skončilo. Čo od seba očakávam? Budem robiť to, čo mi povedia tréneri. Predpokladám, že budem chodiť aj na oslabenia,“ skonštatoval Buc.

Zigo bol trochu nervózny

Medzi šťastnými hráčmi, ktorí zostali v tíme, je aj útočník Tomáš Zigo. Pred pár týždňami sa stal s Banskou Bystricou slovenským majstrom a teraz si predĺži sezónu účasťou na majstrovstvách sveta, jeho druhých v kariére.

„Som rád, že to vyšlo a oznámili mi dobrú správu. Bol som trochu nervózny, veď ide o domáce majstrovstvá sveta. V príprave boli viacerí hráči dlhšie ako ja, ale nakoniec vybrali aj mňa. Svoju pozíciu v tíme zatiaľ nepoznám,“ odpovedal Zigo na novinárske otázky.

Pri zmienke o ostrom piatkovom vstupe do turnaja proti Američanom sa len pousmial. „Dobre korčuľujú, sú zruční a hrajú v ich tíme najlepší hráči z NHL. Čo k tomu viac dodať… A vlastne ani neviem, či budem vôbec hrať,“ dodal Zigo.

Viac o MS v hokeji 2019

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Dávid BucTomáš Zigo
Firmy a inštitúcie Slovenská hokejová reprezentácia