Hygienici si počas MS v hokeji 2019 prídu na svoje, skontrolujú viaceré prevádzky

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
HOKEJ: Zelené opatrenia počas MS v hokeji 2019
Ekologické jednorázové riady pripravené na MS 2019 počas tlačovej besedy Ministerstva životného prostredia SR a Organizačného výboru 2019 IIHF majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji na tému: prezentácia zelených opatrení na štadiónoch a vo fanzónach. Bratislava, 8. máj 2019. Foto: SITA/Branislav Bibel.

BRATISLAVA 9. mája (WebNoviny.sk) – Pracovníci z Regionálnych úradov verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Bratislave a Košiciach kontrolujú ubytovacie zariadenia aj zariadenia spoločného stravovania v súvislosti s MS v hokeji.

Vyšetrujú pitnú vodu

Ako informoval Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR v tlačovej správe, hygienici vyšetrujú aj vzorky pitnej vody. Kontroly v rámci výkonu štátneho zdravotného dozoru budú vykonávať počas celého trvania šampionátu.

Pracovníci RÚVZ si všímajú najmä dodržiavanie hygienických štandardov v ubytovacích zariadeniach, dodržiavanie prevádzkového poriadku, preverujú aj platnosť dokladov o uvedení priestorov do prevádzky. V stravovacích zariadeniach odoberajú vzorky pokrmov na mikrobiologické a chemické vyšetrenie.

Kontrolujú predovšetkým zariadenia spoločného stravovania v hoteloch, kde sú ubytovaní účastníci majstrovstiev, ale i hygienickú nezávadnosť potravín v reštauráciách a v zariadeniach rýchleho stravovania, ako sú bufety, lahôdky a zmrzlina.

Hrozí aj bloková pokuta

Súčasťou hygienických opatrení na zabezpečenie bezproblémového priebehu majstrovstiev sveta je aj nepretržité monitorovanie výskytu infekčných ochorení.

„Masové podujatia môžu byť vhodným miestom na šírenie infekčných ochorení a vypuknutie lokálnych epidémií a k najčastejším faktorom prenosu infekčných nákaz patria vzduch, voda a strava,“ upozorňuje úrad verejného zdravotníctva.

V prípade zistenia nedostatkov hygienici ukladajú prevádzkovateľom opatrenia s termínmi na ich odstránenie, pokyn na ich odstránenie a môžu uložiť aj blokovú pokutu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie RÚVZ Regionálny úrad verejného zdravotníctva