Slovenský golfista Sabbatini dosiahol výborný výsledok na turnaji PGA Tour v Dallase

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Rory Sabbatini
Slovenský golfista Rory Sabbatini. Foto: archívne, SITA/AP.

DALLAS 13. mája (WebNoviny.sk) – Slovenský golfový reprezentant Rory Sabbatini obsadil konečné delené piate miesto na podujatí AT&T Byron Nelson, ktoré bolo súčasťou seriálu PGA Tour a malo dotáciu 7,9 milióna amerických dolárov.

Rodák z juhoafrického Durbanu predvádzal v Dallase vynikajúce výkony počas celého podujatia a udržiaval sa v elitnej desiatke.

Sabbatinimu sa najviac darilo v piatok

V rámci každého hracieho dňa sa systematicky zlepšoval a pri jeho mene svietila napokon bilancia -17. Sabbatinimu najviac vyšlo piatkové druhé kolo, v ktorom zahral šesť úderov pod par.

Vo štvrtok aj v nedeľu si polepšil o štyri rany, v sobotu o tri. Štyridsaťtriročný golfista si pripísal v tejto sezóne už šieste umiestnenie v najlepšej dvadsiatke na podujatiach PGA Tour, pričom sa mu to podarilo štvrtý týždeň za sebou. V top 10 sa ocitol tretíkrát za uplynulý mesiac.

Víťazom turnaja sa stal Kang Sung-hoon

Sabbatiniho najlepším výsledkom v slovenských farbách je zatiaľ tretie miesto z turnaja Zurich Classic of New Orleans, kde v súťaži dvojíc obsadil tretiu priečku. Celkové víťazstvo na podujatí AT&T Byron Nelson si pripísal 31-ročný Kórejčan Kang Sung-hoon, ktorý vyťažil najmä z vydareného druhého kola.

V ňom zahral až desať úderov pod par ihriska a dobrú východiskovú pozíciu do víkendových bojov využil na svoj premiérový triumf na okruhu PGA Tour. Ázijský golfista zvíťazil s výsledkom -23 a náskokom dvoch rán pred americkou dvojicou Matt Every, Scott Piercy.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Rory Sabbatini