Martikán bude predsedom slovenskej asociácie olympionikov, hovorí o novom rozbehu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Michal Martikán
Michal Martikán. Foto: archívne, SITA/Radoslav Maťaš

BRATISLAVA 13. mája (WebNoviny.sk) – Slovenská asociácia olympionikov (SAO) začína novú etapu svojho pôsobenia. Na pondelkovom valnom zhromaždení v bratislavskom hoteli NH Gate One si zvolila nové orgány.

Novým predsedom asociácie sa stal historický prvý olympijský víťaz samostatnej SR a päťnásobný vodnoslalomársky medailista z OH (2-2-1) Michal Martikán, ktorý vo voľnábch získal 30 hlasov.

Je dôležité spojiť mnohých

Jeho protikandidátmi boli bývalá trojnásobná zjazdárska olympionička Janka Gantnerová-Šoltýsová (13 hlasov) a gymnastický olympionik Samuel Piasecký (2). Informuje o tom web Slovenského olympijského a športového výboru.

Keď sme v úzkej skupine ľudí začali hovoriť o novom rozbehu Slovenskej asociácie olympionikov, rozhodol som sa kandidovať. Myslím si, že vo funkcii predsedu by som mohol zužitkovať mnohé nadobudnuté skúsenosti. Na tomto valnom zhromaždení sa nás zišla len malá časť olympionikov zo Slovenska. Je dôležité spojiť mnohých,“ uviedol Martikán pri predstavovaní jednotlivých kandidátov na predsedu.

Dominik Hrbatý vo výkonnom výbore

Vo výkonnom výbore SOA budú pôsobiť tenista Dominik Hrbatý (27 hlasov), biatlonistka Martina Halinárová (24), basketbalistka Zuzana Žirková (24), vodný slalomár Matej Beňuš (21), rýchlostný kanoista Slavomír Kňazovický (19), hokejista René Pucher (19), rýchlostná kanoistka Martina Gogolová-Kohlová (18), gymnasta Samuel Piasecký (18) a rýchlostný kanoista Juraj Tarr (v 1. kole volieb 17 hlasov rovnako ako hokejista Dárius Rusnák, v 2. rozstrelovom kole bol medzi nimi dvoma pomer hlasov 24:20).

Z rúk novozvoleného predsedu SAO Michala Martikána si všetci prítomní olympionici prevzali diplomy aj odznaky OLY. Používanie tituly OLY je výsada, prislúchajúca výlučne olympionikom na celom svete.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia