Môžu si spolu sadnúť aj sa rozprávať postojačky, vyjadril sa Kremeľ k stretnutiu Putina s Trumpom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Donald Trump, Vladimir Putin
Prezidenti Donald Trump (vľavo) a Vladimir Putin. Foto: archívne, SITA/AP

MOSKVA 15. mája (WebNoviny.sk) – Kremeľ bude súhlasiť s akýmkoľvek formátom stretnutia medzi ruským prezidentom Vladimirom Putinom a americkým prezidentom Donaldom Trumpom.

Povedal to poradca ruského prezidenta pre zahraničnú politiku Jurij Ušakov. Vyjadril sa tak po utorkovom stretnutí Putina s americkým ministrom zahraničia Mikeom Pompeom v ruskom prímorskom letovisku Soči.

Júnový summit G20 v Japonsku

Trump povedal, že sa chce s Putinom stretnúť počas summitu G20, ktorý sa uskutoční v júni v Japonsku. Podľa ruských predstaviteľov však o to Biely dom zatiaľ oficiálne nepožiadal.

„Sme pripravení na akýkoľvek druh kontaktu. Môžeme sa rozprávať s prezidentom Trumpom postojačky (na okraji summitu), môžeme si spolu sadnúť pre detailnejšie rozhovory. Všetko závisí od postoja našich amerických partnerov,“ poznamenal Ušakov.

Rokovanie Lavrova s Pompeom

Pompeo rokoval v Soči tri hodiny s ruským ministrom zahraničia Sergejom Lavrovom. Následne sa spolu s Lavrovom stretli s Putinom.

Podľa Ušakova Pompeo s ruským prezidentom diskutoval o Sýrii, Afganistane a Venezuele, Ukrajina a ľudské práva však témami rozhovorov neboli.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Sergej LavrovVladimir Putin