Kanonier Griezmann opúšťa Atlético Madrid, chce si vyskúšať iné výzvy

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Antoine Griezmann, Atlético Madrid
Kanonier Antoine Griezmann v drese Atlética Madrid. Foto: archívne, SITA/AP.

MADRID 15. mája (WebNoviny.sk) – Francúzsky futbalový útočník Antoine Griezmann po piatich rokoch končí pôsobenie v španielskom klube Atlético Madrid.

Dvadsaťosemročný svetový šampión z minuloročného „mundialu“ v Rusku v utorok informoval zástupcov „Los Colchoneros“, že sa definitívne rozhodol a šiestu sezónu v klube už nezačne.

Do Atlética prišiel zo San Sebastiánu

„Chcem zažiť ďalšie veci, vyskúšať si iné výzvy. Nie je ľahké učiniť toto rozhodnutie, ale takto to cítim a potrebujem. Chcem sa všetkým poďakovať za podporu počas piatich rokov, ktoré som v Atléticu strávil a vyhral v ňom prvé dôležité trofeje. Užil som si mnohé neuveriteľné chvíle a nikdy na ne nezabudnem,“ uviedol Griezmann vo videu na webe Madridčanov.

Do Atlética prestúpil v roku 2014 zo San Sebastiánu a s tímom „rojiblancos“ vlani vyhral Európsku ligu aj kontinentálny superpohár. Na konte má aj Španielsky superpohár z roku 2014. „Vždy som nechal na ihrisku všetko a snažil som sa, aby boli naši fanúšikovia šťastní. Chvíle v Atléticu som si vždy veľmi užíval,“ doplnil rodák z Maconu.

Dvestomiliónová výstupná klauzula sa zníži

Griezmann za Atlético v 256 súťažných zápasoch strelil dovedna 133 gólov. Francúzsky kanonier zatiaľ neprezradil, kam budú smerovať jeho ďalšie futbalové kroky, no podľa španielskych médií bude hrávať za FC Barcelona. Katalánci sa oňho zaujímali už po vlaňajších MS, vtedy sa Griezmann rozhodol ešte zotrvať v Madride.

Stabilný člen základnej jedenástky francúzskej reprezentácie má s Atléticom kontrakt platný do 30. júna 2023. Výška dvestomiliónová výstupná klauzula sa po aktuálnej sezóne zníži na úroveň 120 miliónov eur. Griezmann sa vlani v prestížnej ankete Zlatá lopta umiestnil na treťom mieste za víťazným Lukom Modričom a druhým Cristianom Ronaldom.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Antoine Griezmann
Firmy a inštitúcie Atlético Madrid