Nemci proti Slovensku nehrali dobre, ale nakoniec napodobnili úspešný rok 1930

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
MS v hokeji 2019: Slovensko - Nemecko
Slovák Richard Pánik (vpravo) pri brankárovi Nemecka Matthiasovi Niederbergerovi a Korbinianovi Holzerovi tešiacich sa z víťazstva po zápase základnej A - skupiny majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji. Košice, 15. máj 2019. Foto: SITA/AP

KOŠICE 16. mája (WebNoviny.sk) – Štyri zápasy a štyri víťazstvá. Takúto bezchybnú bilanciu mal nemecký hokejový tím na majstrovstvách sveta v roku 1930 a odvtedy až teraz v Košiciach.

Ešte dve minúty pred koncom sa stredajšie víťazstvo Nemcov nad Slovákmi v Steel aréne zdalo byť utópiou, ale potom prišli presné zásahy Markusa Eiesenschmida a Leona Draisaitla a už príliš málo času na prípadné slovenské vyrovnanie.

Nehrali sme dobre a vyzerá to tak, že to najlepšie sme si nechali na koniec. Ani ja som nehral dobre v tomto stretnutí aj preto som si v závere povedal, že niečo ešte skúsim urobiť. Môj gól je výsledok dobrej práce celého tímu,“ komentoval v mixzóne Leon Draisaitl.

Hviezdneho útočníka Nemcov doplnil obranca Yannic Seidenberg. „Štyri víťazstvá sú pekné, ale turnaj sa zďaleka nekončí. Len výkon na hranici možností nám môže priniesť body v nastávajúcich zápasoch proti favoritom,“ cituje Seidenberga portál Sport1.de.

VIAC O MS V HOKEJI 2019

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie Nemecká hokejová reprezentáciaSlovenská hokejová reprezentácia