Smer-SD má ambíciu vyhrať parlamentné voľby, podľa Fica by bolo dobré byť aj v opozícii

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Robert Fico, Smer-SD
Predseda strany Smer-SD a expremiér Robert Fico. Foto: archívne, SITA/Branislav Bibel.

BRATISLAVA 19. mája (WebNoviny.sk) – Po 20 rokoch má strana Smer-SD opäť ambíciu voľby vyhrať. Vyhlásil to v relácii V politike na TA3 predseda strany Smer-SD Robert Fico. Dodal však aj to, že pre stranu by možno bolo dobré ísť trochu aj do opozície.

Slovensko je v perfektnom finančnom stave

Fico v relácii konštatoval, že strana Smer- SD je rozhodujúca strana v troch funkčných obdobiach. „Smer po 12 rokoch odovzdáva krajinu v perfektnom finančnom stave. Cieľom politiky nie je šetriť, ale mať zdravé verejné financie,“ uviedol predseda strany Smer-SD. Zo sociálnych opatrení Fico ako najzávažnejší krok vytýčil zvýšenie rodičovského príspevku.

Pripomenul, že riešili aj prídavky pre deti, obedy zadarmo a na jeseň ich čaká dotiahnuť do konca minimálnu mzdu. Dodal, že koaliční partneri sú na týchto opatreniach dohodnutí.

Na pripomienku Združenie miesta a obcí Slovenska, že obedy zadarmo nie sú celkom zadarmo, budú chýbať zamestnanci v školských jedálňach, Fico konštatoval, že mestá a obce nikdy nemali toľko peňazí ako teraz. „My sme im výrazne pomohli, veľa vecí sme s nimi vyriešili a máme záujem o dobré vzťahy s nimi,“ prízvukoval Fico.

Právo na odpoveď a pridelená ochranka

Fico v relácii vyjadril podporu myšlienke sprísnenia tlačového zákona, na ktorom koalícia pracuje. „Minimálne by sme mali presadiť právo na odpoveď, ktoré má zabezpečiť väčšiu mieru vyváženosti, ktorá, žiaľ, teraz nie je,“ prízvukoval.

Takisto vyzdvihol potrebu regulácie nenávistných komentárov pod článkami. „Veľakrát tieto hejty píšu zakomplexovaní idioti, ktorí majú tridsať rokov a žijú v detskej izbe,“ povedal a dodal, že pod príspevkami by diskutéri mali byť podpísaní.

Na otázku, aké sú dôvody na pridelenú ochranku, Fico uviedol, že „buď sú dôvody a bude spolupráca s úradom pre ochranu ústavných činiteľov pokračovať, ak dôvody nebudú, spolupráca nebude pokračovať.“

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Robert Fico
Firmy a inštitúcie SMER-SD