Vypadni a nevracaj sa, kričali fanúšikovia Atlética Madrid na adresu Griezmanna

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Antoine Griezman
Antoine Griezman Foto: archívne, SITA/AP

VALENCIA 19. mája (WebNoviny.sk) – Francúzsky futbalista Antoine Griezmann pravdepodobne nebude v dobrom spomínať na zápasovú rozlúčku v drese španielskeho klubu Atlético Madrid.

Piskot a spŕška posmeškov

Dvadsaťosemročnému majstrovi sveta z vlaňajšieho „mundialu“ v Rusku, ktorý v priebehu tohto týždňa oznámil odchod z tímu trénera Diega Simeoneho, sa v sobotňajšom ligovom dueli na ihrisku UD Levante (2:2) ušla spŕška posmeškov a piskot zo strany fanúšikov madridských „Los Colchoneros“.

Podľa španielskych médií Griezmann zamieri do FC Barcelona, čo mnohí podporovatelia Atlética považujú za zradu. Počas stretnutia na predmestí Valencie tiež Griezmanna častovali pokrikmi: „Vypadni a nevracaj sa!“

Okrem Griezmanna z tímu odchádza aj dlhoročný uruguajský pilier stredu obrany Diego Godín, ktorý si v budúcej sezóne bude obliekať dres talianskeho Interu Miláno. Navyše je dosť možné, že z Atlética v lete odíde aj stredopoliar Rodri a krajní zadáci Juanfran a Filipe Luis.

Oddanosť a rešpekt

Kouč „rojiblancos“ Simeone sa po skončení duelu snažil utlmiť prílišné emócie z tribún. „Najväčším odkazom všetkých týchto hráčov nie sú vyhraté tituly. Treba si uvedomiť ich oddanosť a rešpekt naším farbám. Zbožňujem ich. Mali by sme si vážiť prácu týchto gladiátorov, ktorí odchádzajú,“ poznamenal Simeone.

Griezmann do Atlética prestúpil v roku 2014 zo San Sebastiánu a s tímom „rojiblancos“ vlani vyhral Európsku ligu aj kontinentálny superpohár. Na konte má aj Španielsky superpohár z roku 2014.

Za Atlético v 257 súťažných zápasoch strelil dovedna 133 gólov. Vlani sa v prestížnej ankete Zlatá lopta umiestnil na treťom mieste za víťazným Lukom Modričom a druhým Cristianom Ronaldom.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Antoine Griezmann
Firmy a inštitúcie Atlético Madrid