Dzurinda si prevezme cenu Vízia pre Európu, ocenili jeho prácu na čele slovenskej vlády

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Mikuláš Dzurinda
Bývalý premiér SR (1998 - 2006) a prezident Inštitútu pre politiku a reformu Mikuláš Dzurinda. Foto: archívne, SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 27. mája (WebNoviny.sk) – Slovenský expremiér a v súčasnosti prezident Centra Wilfrieda Martensa Mikuláš Dzurinda si v Českej republike prevezme ocenenie Vízia pre Európu.

Cenu si prevezme v Prahe

Cenu každoročne udeľuje český rezort zahraničných vecí na úvod konferencie Pražského európskeho summitu.

Laureátmi tejto ceny z minulých rokov sú napríklad britský profesor Timothy Garton Ash, či európska ombudsmanka Emily O’Reillyova. Dzurinda si cenu prevezme v pondelok večer v sídle Ministerstva zahraničných vecí v Prahe.

Ocenil jeho prácu na čele vlády

Ako uviedol autor návrhu na udelenie ceny minister zahraničných vecí Českej republiky Tomáš Petříček, Dzurinda predstavuje prínos v období, ktoré rozhodovalo o budúcnosti Slovenska a Česka.

Rád by som touto cenou ocenil prácu Mikuláša Dzurindu na čele slovenskej vlády a ministerstva zahraničných vecí v dobe, rozhodujúcej o budúcnosti našich štátov,“ povedal Petříček.

Český minister tiež doplnil, že myšlienkou tohtoročného Pražského európského summitu je najmä príspevok stredoeurópskeho regiónu k stavbe spoločného európskeho domu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Mikuláš DzurindaTomáš Petříček
Firmy a inštitúcie MZVEZ Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SRVláda SR