V Prahe chystajú veľkú demonštráciu, organizátori žiadajú odstúpenie Babiša a Benešovej

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Andrej Babiš
Český expremiér Andrej Babiš. Foto: archívne, SITA/Diana Černáková

PRAHA 3. júna (WebNoviny.sk) – Na pražskom Václavskom námestí sa bude v utorok konať demonštrácia za odstúpenie českej ministerky spravodlivosti Marie Benešovej (ANO) a premiéra Andreja Babiša. Organizátori očakávajú viac než 100-tisícovú účasť.

Požadujú koniec Benešovej aj Babiša

V utorok nás čaká najväčšia demonštrácia od roku 1989. Ozvučíme celé Václavské námestie, máme veľkú odozvu z regiónov a očakávame, že tam môže byť viac ako 100-tisíc ľudí,“ vyhlásil v pondelok na tlačovej konferencii predseda spolku Milion chvilek pro demokracii Mikuláš Minář.

Spolok proti vláde Andreja Babiša organizuje demonštrácie dlhodobo a požaduje tak koniec ministerky Benešovej, ako aj Babiša samotného.

Žiadajú vrátenie dotácií

Pán premiér je v obrovskom konfliktu záujmov. Je to človek, ktorý robí biznis, vlastní médiá a do toho je trestne stíhaný,“ povedal Minář s tým, že premiér by mal odstúpiť do doby, než sa očistí pred súdom.

Žiadame posilnenie poistiek nezávislosti súdnictva a žiadame demisiu Marie Benešovej. Žiadame, aby Agrofert vrátil všetky neprávom obdržané dotácie. Žiadame koniec dotácií, štátnych zákaziek a investičných stimulov pre Agrofert. Žiadame, aby sa (Babiš) zbavil vplyvu v médiách a posledná požiadavka je demisia Andreja Babiša,“ dodal Minář, ktorého cituje portál Novinky.cz.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andrej BabišMarie Benešová