Slovenskí futbalisti do 21 rokov deklasovali Arménsko, Sluka so Strelcom strelili po dva góly

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
slovenskí futbalisti do 21 rokov
Foto: ilustračné, SITA/Martin Havran

ŽIAR NAD HRONOM 6. júna (WebNoviny.sk) – Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov zvíťazili nad rovesníkmi z Arménska jednoznačne 6:0 v štvrtkovom prípravnom medzištátnom stretnutí v Žiari nad Hronom.

Zverenci Adriána Guľu od začiatku stretnutia kontrolovali dianie na trávniku a po necelých štrnástich minútach otvorili skóre, keď presne namieril krajný obranca Branislav Sluka. Ešte do prestávky sa presadil aj Ľubomír Tupta, ktorý rozvlnil sieť po chybnej rozohrávke arménskeho brankára.

Po zmene strán prišli štyri slovenské góly v rozpätí siedmich minút. Presnou strelou z priameho kopu sa prezentoval Sluka, následne dvakrát skóroval striedajúci Dávid Strelec a krátko pred uplynutím hodiny hry prekonal vlastného gólmana Hovhannes Nazarjan. Od tohto momentu sa len dohrávalo. Obaja tréneri vstúpili do zápasu striedaniami, ale noví muži na ihrisku nezmenili konečný výsledok.

Ďalší prípravný duel, ktorý bude zároveň poslednou previerkou pred septembrovým štartom kvalifikácie, čaká zverencov Adriána Guľu v nedeľu 9. júna o 15.00 h v rakúskom Zell am See proti Česku.

Slovensko „21“ – Arménsko „21“ 6:0 (2:0)

Góly: 14. Sluka, 41. Tupta, 52. Sluka, 53. D. Strelec, 56. D. Strelec, 59. Nazarjan (vlastný), bez kariet, rozhodovali: Zelinka (ČR) – Hrčka, P. Jánošík (obaja SR), 1729 divákov

Zostava SR „21“: M. Vantruba (46. Valach) – Vallo, M. Šulek (64. M. Oravec), M. Bednár, Sluka (79. Vojtko) – Špyrka (64. Adamec), Pokorný (79. Gamboš), Herc – P. Kolesár (64. Baumgartner), Tupta (46. D. Strelec), Chobot (86. Kvocera)

Hlasy (zdroj: futbalnet.tv):

Adrián Guľa (tréner SR „21“): „Chlapci pracovali veľmi dobre, užili si zápas. Mali sme dobrý úvod, hrali sme v tempe a v dobrom nasadení, za čo sme boli odmenení gólom. Cez prestávku sme prestriedali a tretí gól Sluku zlomil zápas. Potom už hráčom vychádzali veci aj v náročnejších pozíciách. Fungovali sme ako tím, videli sme kolektívny výkon podporený individuálnou kvalitou. Presadzovali sme v krídelných priestoroch, čo je podstatné, ak vám súper zavrie stred ihriska. Nasledujúci zápas s Českom bude úplne iný, potrebujeme dobre zregenerovať a budeme musieť ísť s inou typológiou hráčov na niektorých postoch. Zároveň nás čaká iná kvalita a organizácia hry.“

Dávid Strelec (útočník SR „21“, autor dvoch gólov): „Pred druhým polčasom som dostal pokyn ísť na ihrisko a dať góly. V prvom prípade som dostal dobrú prihrávku, išiel som sám na bránu a prekonal som brankára. V druhom prípade som si našiel odrazenú loptu aj so šťastím a poslal som ju pod brvno. Atmosféra v Žiari nad Hronom bola dobrá, fanúšikovia nás podporovali počas celého stretnutia. Zápas proti Česku bude náročný, je to derby, dajú sa očakávať náročné osobné súboje.“

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia