Všetky slovenské lode postúpili v Londýne do semifinále, najviac sa darilo Beňušovi

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Matej Beňuš
Slovenský kanoista Matej Beňuš. Foto: archívne, SITA/AP

LONDÝN 14. júna (WebNoviny.sk) – Všetkých dvanásť slovenských lodí uspelo v piatkovej kvalifikácii a v 1. kole Svetového pohára vo vodnom slalome sa predstaví vo víkendových semifinálových súbojoch. V areáli Lee Valley pri Londýne v predpoludňajšom bloku uspel poltucet slovenských posádok už v prvej kvalifikačnej jazde.

Medzi kanoistami sa najviac darilo Matejovi Beňušovi, strieborného medailistu z OH 2016 v brazílskom Riu de Janeiro klasifikovali na tretej priečke. Ďalej idú aj Alexander Slafkovský zo 7. pozície a Michal Martikán z 12. miesta.

V súťaži kajakárok postúpili z prvého kvalifikačného kola Jana Dukátová zo 7. stupienka, Eliška Mintálová z 15. priečky a Elena Kaliská z 20. pozície. Sobotňajšie semifinále kanoistov sa uskutoční od 10.00 h SELČ, kajakárky budú o finále bojovať od 11.05 h SELČ.

V popoludňajšom bloku si medzi kanoistkami vyjazdili semifinále Soňa Stanovská v prvej jazde dvanástym miestom a Monika Škáchová s mladučkou Emanuelou Luknárovou 2. resp. 6. pozíciou v druhom kole kvalifikácie. V prvom bola Luknárová prvá nepostupujúca na 21. stupienku a Škáchovú klasifikovali na 27. priečke.

Kajakári Jakub Grigar a Martin Halčin potrebovali na postup len jednu jazdu, v ktorej skončili na 7. resp. 17. mieste, Andrej Málek sa po 35. pozícii v prvej kvalifikácii posunul medzi semifinalistov ako štvrtý najlepší v druhej časti. Nedeľňajšie semifinále kanoistiek sa uskutoční od 10.00 h SELČ, kajakárov čaká boj o finále od 11.05 h SELČ.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Alexander SlafkovskýMatej BeňušMichal Martikán