Obranca Marinčin zostáva v Toronte, s „javorovými listami“ sa dohodol na podmienkach zmluvy

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Martin Marinčin
Obranca Martin Marinčin v drese Toronta Maple Leafs. Foto: archívne, Ben Nelms/The Canadian Press via AP.

Slovenský hokejový obranca Martin Marinčin podpísal nový kontrakt na jeden rok s klubom zámorskej hokejovej NHL Toronto Maple Leafs.

Zarobí 700-tisíc amerických dolárov

Ak by sa košický rodák nedohodol s „javorovými listami“ na podmienkach zmluvy, od prvého júlového dňa by sa stal neobmedzeným voľným hráčom.

V nasledujúcej sezóne si 27-ročný bek zarobí 700-tisíc amerických dolárov. Informáciu priniesol oficiálny web kanadského tímu.

Marinčin odohral v minulej sezóne za Toronto len 24 zápasov, v ktorých nazbieral päť bodov za jeden gól a štyri asistencie. Ďalších osem štartov pridal v AHL v rezervnom tíme Toronto Marlies.

Najproduktívnejší Slovák na MS v hokeji 2019

Urastený zadák sa predstavil aj na májových majstrovstvách sveta v hokeji, kde patril k najvýraznejším postavám slovenskej reprezentácie. Vďaka siedmim bodom za tri góly a štyri asistencie sa stal najproduktívnejším hráčom národného tímu.

Toronto angažovalo Marinčina v lete 2015 v rámci výmeny s Edmontonom Oilers. Slovenský bek strávil v kádri „olejárov“ dve sezóny, ale nevypracoval si stabilné miesto v zostave. Rovnako sa mu to zatiaľ nepodarilo ani v Maple Leafs. V rámci jedného ročníka odohral maximálne 65 zápasov v edícii 2015/16.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Martin Marinčin
Firmy a inštitúcie Toronto Maple Leafs