Danko presadzuje verejnú voľbu ústavných sudcov. Nech občania hodnotia, kto čo porušil

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Andrej Danko
Predseda parlamentu SR š šéf Slovenskej národnej strany (SNS) Andrej Danko. Foto: archívne, SITA/Diana Černáková.

Predseda parlamentu a šéf Slovenskej národnej strany (SNS) Andrej Danko v relácii V politike na TA3 zopakoval, že na septembrovej schôdzi parlamentu bude SNS za verejnú voľbu ústavných sudcov. „Nech občania hodnotia, kto čo porušil, ja mám čisté svedomie,“ prízvukoval.

Premiér Peter Pellegrini následne uviedol, že rozhodnutie predsedu národnej rady chápe. Na otázku, či strana Smer-SD blokuje voľbu kandidátov, Pellegrini odpovedal, že si to nemyslí. „Ľahko sa niekoho obviní, keď ide o tajnú voľbu. Keď som bol na poslednej koaličnej rade, tak sa všetci traja partneri dohodli, že idú voliť plný počet. Opäť sa našlo niekoľko poslancov, ktorí pravdepodobne urobili chybu pri vyplnení volebného lístka, pretože mnohým kandidátom chýbalo pár hlasov, na to aby boli zvolení,“ vysvetlil.

„Ja sa už niekedy čudujem, že dospelý človek s primeraným vzdelaním, ktorý zastáva takúto vysokú funkciu, nevie pri ôsmich či desiatich menách vyznačiť áno či nie. U niektorých môžeme povedať, že chyba sa môže stať, ale u niektorých môže isť o účelové znehodnotenie volebného lístku, alebo aj to je prejav voľby, ktorý musíme rešpektovať,“ konštatoval.

Viac o téme: Voľba ústavných sudcov

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andrej DankoPeter Pellegrini