Pankl Automotive plánuje postaviť ďalšiu halu, investícia prinesie do Topoľčian aj pracovné miesta

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Výroba
Návrh novely Zákonníka práce má v súlade s príslušnou eurosmernicou zabezpečiť transparentné a predvídateľné pracovné podmienky pre zamestnancov. Foto: ilustračné, www.istockphoto.com

Pankl Automotive Slovakia s. r. o. postaví v Topoľčanoch novú výrobno-skladovú halu. V prvej etape vybuduje objekt s rozlohou 7 603 metrov štvorcových. Zároveň počíta v druhej etape aj s ďalším rozširovaním o 3 803 metrov štvorcových. Dôvodom rozšírenia súčasnej prevádzky je rozmach spoločnosti, uvádza investor v zámere, ktorý predložil v rámci zákona o posudzovaní vplyvov na životné prostredie.

Dvojzmenná prevádzka

V súčasnosti pracuje v závode 433 zamestnancov. V novej hale spoločnosť počíta s dvojzmennou 12-hodinovou prevádzkou. V pracovné dni bude v prvej zmene pracovať 110 zamestnancov, z toho 50 administratívnych. V druhej zmene bude pracovať 60 výrobných pracovníkov.

Cez víkendy bude v prvej aj druhej zmene po 60 zamestnancov. Momentálne má závod 125 parkovacích miest. Spolu s rozšírením prevádzky pribudne aj parkovisko pre osobné vozidlá s kapacitou 48 miest a zastávka pre zmluvné autobusy.

Kovospracujúca výroba

Pankl Automotive Slovakia s. r. o. sa zaoberá kovospracujúcou výrobou. Spracúva výkovky a odliatky od externých dodávateľov. Spoločnosť postavila svoj závod v roku 2007. Išlo o prvú prevádzku topoľčianskeho priemyselného parku na Práznovskej ceste. Hlavná hala má rozlohu 7 000 metrov štvorcových. K výrobnej hale pristavali v roku 2017 skladovú halu s rozlohou 1 588 metrov štvorcových a tiež novú administratívnu budovu.

V januári 2018 schválila vláda SR spoločnosti Pankl Automotive Slovakia s. r. o. daňové úľavy vo výške 1,55 milióna eur. Firma deklarovala investíciu vo výške 12,07 mil. eur, ktorá prinesie 120 nových pracovných miest.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia